De Italiaanse keuken is favoriet bij velen en dat is niet zo heel gek. Naast dat zo’n beetje al het Italiaanse eten onwijs lekker is, gaat het hier ook om less is more, koken met liefde en kwalitatief goede producten. Wil je vanavond een heerlijk Italiaans gerecht op de eettafel zetten? Wij zetten de lekkerste voor je op een rij!
Focaccia


Wanneer je voor een volledig driegangenmenu gaat, begin deze dan met een stukje focaccia met olijfolie en zeezout. Kost misschien even wat tijd wanneer je hem helemaal zelf gaat maken, maar geloof ons: dit is meer dan de moeite waard.
Pasta pesto


Wanneer we het hebben over de Italiaanse keuken, dan kunnen goede pasta gerechten natuurlijk niet ontbreken. Pasta pesto is een echte klassieker. Maak hem vers klaar en serveer met een salade van rucola en Parmezaanse kaas.
Pasta carbonara
Op zoek naar een pastagerecht dat zo klaar is? Ga dan voor pasta carbonara. Veel mensen denken dat je deze pasta met room klaarmaakt, maar dat is niet zo. Pasta carbonara is dus helemaal niet zo vet, en ideaal als bijgerecht.
Pasta puttanesca
Een pasta met ansjovis, pepers, spaghetti en kappertjes. Dat is pasta puttanesca, ook wel ‘hoerenpasta’. Super simpel om te maken en vol van smaak!
Rucolasalade
Iedereen kan een salade maken, en helemaal deze rucolasalade. Meng verse rucola met pecannootjes, radijs en Parmezaanse kaas, besprenkel met wat olijfolie en balsamico azijn, peper en zout erover, en klaar is Kees! Heerlijk als bijgerecht voor bij een pasta.
Salade caprese
Een andere salade die makkelijk klaar te maken is en heerlijk als voor- of bijgerecht, is salade caprese. Een echte Italiaanse klassieker met buffelmozzarella, tomaatjes en basilicum!
Risotto


Risotto is hartstikke lekker, maar niet altijd makkelijk om te maken. Onthoud bij het maken van risotto de volgende twee dingen: blijf roeren en heb geduld. De perfecte risotto heeft een goede garing en structuur, doordat je continu kleine porties vocht toevoegt en blijft roeren.
Melanzane alla Parmigiana


Nog zo’n heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken: Melanzane alla Parmigiana. Je kunt er veel verschillende recepten voor vinden, maar de basis bestaat altijd uit aubergine, tomaten en Parmezaanse kaas.
Gegrilde groenten
Simpel en ook nog eens hartstikke lekker: gegrilde groenten. Ze passen zo’n beetje bij elk gerecht en of je nu alleen paprika, tomaat of aubergine grilt of een mix maakt, succes aan tafel verzekerd.
Affogato
We zeiden het aan het begin van het artikel al: less is more in de Italiaanse keuken. En daar is affogato het bewijs van. Neem een bolletje (of twee) roomijs, giet er hete en sterke espresso overheen, en je hebt een heerlijk dessert.
Tiramisù
Tot slot kan deze natuurlijk niet ontbreken op de lijst: Italiaanse tiramisù! Er gaat misschien even wat tijd in de voorbereiding zitten, maar hier maak je iedereen aan tafel zeker weten blij mee!
Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Nog geen reacties