Menu
reviews

De leukste kooktijdschriften van Nederland

Kooktijdschrift

Delicious, ELLE Eten, Jamie Magazine, Smult… Nederland barst werkelijk van de leuke kooktijdschriften. Ik zet mijn favorieten voor je op een rij.

1. Delicious

Na een proefabonnement van mijn lieve collega’s kon ik het niet laten deze te verlengen en inmiddels ben ik dan ook alweer een tijdje trouwe abonnee van dit – vind ik – leukste kooktijdschrift van Nederland. De foto’s zijn altijd watertandend lekker en de recepten zijn altijd bijzonder en origineel. Wel heb je vaak aparte ingrediënten nodig waardoor ik merk dat ik de recepten altijd flink aanpas. Maar goed, dat vind ik stiekem alleen maar leuk!

2. Jamie Magazine

Volgens mij ben ik lid vanaf het eerste nummer, wát een leuk kooktijdschrift is dit. Ik ben sowieso fan van Jamie en ook dit magazine vind ik fantastisch. Mooie gerechten, prachtige fotografie (en illustraties) en hier en daar een familiekiekje van Jamie’s gezin. Origineel: de rubriek ‘eigen oogst’ waar Jamie’s moestuinen Peter Wrapson iedere maand een groente centraal zet, inclusief kweektips en een recept.

3. Smult

Qua oplage het derde kooktijdschrift van Nederland maar toch had ik nog nooit een exemplaar gekocht. Onlangs kreeg ik het jubileumnummer toegestuurd en ik ben meteen fan geworden! Het magazine heeft een leuke, speelse vormgeving en er valt véél te lezen. Leuk: de rubriek ‘wat de boer niet kent’, waarin drie ingrediënten centraal worden gezet waarvan je misschien niet zo snel zou weten wat je er mee kunt maken. In de rubriek ‘Masterclass’ leer je alles over een bepaald kookthema en in het Kookschrift-agenda achterin staan lekker veel recepten (met prachtige foto’s), leuk!

4. ELLE Eten

Plof! Dit dikke tijdschrift hoor je zeker op de mat vallen. Gegarandeerd wat uurtjes leesplezier met de vele reportages en allerhande food-nieuws. Recepten hebben in ELLE Eten niet de overhand en ik moet bekennen dat ik deze ook amper gebruik (want: meestal vrij ingewikkeld). Dit kooktijdschrift lees ik dan ook vooral om een beetje bij te blijven op food-gebied.

5. Gezond eten

Jaren geleden lid geworden omdat ze een keer een aantrekkelijke welkomstactie hadden. En ik heb mijn abonnement nooit opgezegd. Eerlijk is eerlijk, de fotografie is niet heel hoogstaand en de recepten zijn niet altijd even vernieuwend, maar wel lekker toegankelijk. Daarnaast zetten de artikelen over gezond leven me iedere maand toch weer even aan het denken over mijn eigen levensstijl. Daarom toch een plaatsje in deze top vijf. 

Wat zijn jouw favoriete kooktijdschriften?

8 Reacties

 • Eef
  8 februari 2016 at 12:53

  Wat een toffe top 5! Jamie vind ik zelf ook erg leuk maar dat wist je al ;) Bij Delicious kan ik echt wegdromen, mooie foto’s, mooie recepten….Inspiratie op en top.

  Reply
  • Sandra
   8 februari 2016 at 17:59

   Ja hè, heeeeerlijk!

   Reply
 • Rik
  8 februari 2016 at 11:34

  Jamie vind ik heerlijk om te lezen, maar maak er bijna nooit iets uit :)

  Elle eten en Extra Lekker zijn mijn favorieten, Foodies vind ik ook altijd leuk. Saveurs zo nu en dan. Verslaafd aan kooktijdschriften ;)

  Reply
  • Sandra
   8 februari 2016 at 17:59

   Ja dat herken ik wel, heel veel recepten maak ik er niet uit! Maar haal er wel veel inspiratie uit.

   Extra lekker ken ik niet, ga ik eens naar op zoek, dank voor de tip!

   Reply
 • Daisy (Lekker Happen )
  8 februari 2016 at 10:03

  Ik hou niet zo van Jamie Oliver, delicious en elle. Veel teksten…!!! En recepten die me te vaak niet aanspreken. Smult vind ik wel fijn en vooral het tijdschrift ‘koken en genieten’. Dat is één en al recepten!

  Reply
  • Sandra
   8 februari 2016 at 17:58

   Het is maar net waar je voor gaat inderdaad. Als je vooral van recepten houdt kan ik me zeker voorstellen dat die twee tijdschriften je het meeste aanspreken!

   Reply
 • Anne-Marie
  8 februari 2016 at 07:25

  Grappig, ik heb echt niets met Jamie magazine. Het klinkt misschien raar maar dat komt vooral door de typografie en het papier dat ze gebruiken. Stom he… Elle Eten vind ik geweldig. En de recepten vallen echt wel mee hoor.

  Reply
  • Sandra
   8 februari 2016 at 17:57

   Aan het papier van Jamie moest ik ook wel wennen hoor haha! Grappig dat smaken zo verschillen!

   Reply

Laat een reactie achter