Menu
Uncategorized

De zoektocht naar het beste keukenmes

Keukenmessen, ik heb er inmiddels al redelijk wat versleten, dus ik weet hoe lastig het is om een fijn mes te vinden. Toen Knivesandtools mij vroeg om één van hun keukenmessen te reviewen, hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen, yes please!!

Eden Classic Damast koksmes

Ik mocht het prachtige Eden Classis Damast koksmes uitproberen. Het uitpakken was al een feestje, want het mes is heel mooi verpakt. Ik kan me dan ook zeker voorstellen dat je een kookliefhebber zo’n mooi mes cadeau doet.

Zelf snijd ik bijna alles met een koksmes. Doordat dit mes 20 centimeter lang is, is het niet té groot en kun je er zowel wat grover snijwerk mee doen (groenten, vlees) als fijnere werkjes als het fijnsnijden van kruiden. Als je dus maar één mes in je keukencollectie wilt hebben, zou ik zeker een koksmes aanraden!

Ik vind de Eden Classic Damast echt geweldig snijden. Hij is loeischerp, dus let wel goed op je vingers. Maar dan is het ook wel een genot, je mes vliegt echt door alles wat je snijdt heen!

De handgreep ligt fijn in de hand, waarmee het een prettig mes is om mee te snijden.

Damaststaal

Wat dit mes zo bijzonder maakt – de naam zegt het al – is het damaststaal. Om dit mes te maken zijn maar liefst 67 lagen staal gebruikt, die mooi terug zijn te zien op het mes. Het mes is dus niet alleen functioneel, maar ook heel mooi om te zien!

Op deze foto kun je goed de verschillende lagen in het staal zien. Wat een plaatje hè!

Niet in de vaatwasser

Tip: doe je keukenmessen liever niet in de vaatwasser. Door ze met de hand af te wassen blijven ze veel langer mooi!

Koksmes kopen

Zelf dit mooie koksmes kopen? Dat kan via de website van Knivesandtools. De huidige verkoopprijs is €69,95

Win zo’n mooi mes!

Ik kan me voorstellen dat je dit fijne mes ook wel in jouw keuken wilt hebben. Goed nieuws: dat kan! Op mijn Instagram pagina geef ik zo’n prachtig mes weg. Neem snel een kijkje en doe mee!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter