Ook dol op gnocchi? Maak dan eens deze doperwten gnocchi! Wij eten deze aardappelkussentjes best regelmatig, ook onze dreumes is er gek op. Vaak de kant en klare versie moet ik eerlijk bekennen, maar zelf gnocchi maken is ook heel leuk om te doen, en niet zo moeilijk als je wellicht denkt.
Doperwten gnocchi


Deze prachtig groene gnocchi met doperwten is superleuk om te maken. Wat een kleur hè! Voor erbij maak je een simpele saus op basis van pesto, citroen en een beetje room. Met wat verse tomaatjes, basilicum, parmezaanflakes en pijnboompitten maak je er helemaal een kleurrijk feestje van.
Meer gnocchi inspiratie


Fan van deze aardappelkussentjes? Zowel kant en klaar als zelfgemaakt? Dan zul je vast ook blij worden van deze zoete aardappel gnocchi met chorizo, of deze gnocchi ovenschotel.
Tips
- Gnocchi wordt het lekkerste als je het deeg niet te lang kneedt, anders kan het taai worden. Niet te lang blijven kneden dus.
- Gebruik een redelijk vastkokende aardappel voor dit recept.
- De kussentjes houden beter hun vorm als je het deeg na het snijden weer even laat opstijven in de koelkast.
- Deze doperwtengnocchi is ook heel lekker met een tomatensaus, in plaats van de pesto-roomsaus uit het recept.
- Je kunt ook een dubbele portie maken en de kussentjes ongekookt invriezen (vries ze eerst in op een bord, doe ze niet direct in een bakje want dan gaan ze aan elkaar kleven). Je hoeft de doperwtengnocchi niet te ontdooien, je kunt ze direct in het kokende water doen.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties