Menu
drankjes

Drankje tegen verkoudheid – met gember en honing

Drankje tegen verkoudheid - met gember en honing

Verkoudheid, wat een ellende! Maar gelukkig kun je de symptomen wat verminderen met dit drankje tegen verkoudheid. Na drie glazen van dit drankje heb ik fantastisch geslapen (dat kan ook iets te maken hebben met de Amaretto ;-) ). De volgende dag voelde ik me in ieder geval een stuk fitter!

Ingrediënten drankje tegen verkoudheid

Er gaat gember in dit warme drankje, wat bekend staat om zijn geneeskrachtige werking, en de honing maakt het een heerlijk verzachtend drankje tegen een zere keel.

Sowieso is het altijd een goed idee om veel te drinken als je verkouden bent en een zere keel hebt. Zo blijf je je keel ‘smeren’ wat een beetje helpt tegen de pijn. En veel drinken helpt om afvalstoffen sneller af te voeren uit je lichaam.

Veel water drinken is heel goed, maar soms wil je wel eens wat anders. Dan biedt dit drankje tegen verkoudheid zeker uitkomst! Wist je trouwens ook dat kippensoep schijnt te helpen als je je niet zo lekker voelt? Gelukkig heb ik ook een lekker kippensoep recept op mijn blog staan.

Sterkte met je verkoudheid, laat je even weten of dit drankje heeft geholpen?

Drankje tegen verkoudheid – met gember en honing

5 from 3 stemmen
Gang: DrankjesKeuken: AlcoholNiveau: Eenvoudig
Voor ca

5

glazen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

195

kcal

Verkouden zijn is heel vervelend, dit drankje is lekker verwarmend en helpt tegen een zere keel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 liter 1 appelsap

  • 2 2 kaneelstokjes

  • 10 schijfjes 10 verse gember

  • 3 el 3 honing

  • 1 1 sinaasappel (alleen de schil)

  • 10 el 10 amaretto

Bereiding

  • Verwarm de appelsap met de stokjes kaneel, de stukjes gember, de honing en de geraspte sinaasappelschil. Let op: breng het niet aan de kook.
  • Laat het drankje zo’n 15 minuten trekken.
  • Doe in elk glas 2 el amaretto en giet de warme appelsap erover.

Opmerkingen

  • Gooi de rest van de sinaasappel niet weg maar pers hem uit of – als je een handsinaasappel gebruikt – eet hem lekker op (krijg je ook weer wat extra vitamines mee binnen!)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter