reviews

Een personal trainer in huis halen met Improve Health

Januari startte voor mij – net als voor velen van jullie waarschijnlijk – met goede voornemens. Deze keer wilde ik écht meer gaan sporten. Ik doe wekelijks een sportklasje en probeer daarnaast nog minimaal 1x per week hard te lopen, maar in de winter valt dat niet mee. Het is laat licht en vroeg donker, dus doordeweeks hardlopen doe ik dan liever niet. Daarom liep ik al een tijdje met het idee rond om iets extra’s erbij te doen, maar ik wist niet echt wat. Toen werd ik benaderd door Improve Health. Of ik interesse had om hun thuis-trainingsprogramma drie maanden te volgen? Nou, ja dus!

Een schema op maat

Improve Health biedt een persoonlijke health coach. Afhankelijk van jouw wensen (afvallen, spiermassa kweken…) maken de coaches voor jou een sportschema op maat. Ik gaf aan dat ik geen abonnement op de sportschool wilde nemen en dat was geen probleem, er werd een schema met oefeningen voor me samengesteld waar ik thuis mee aan de slag kon. Er waren dus geen apparaten etc. voor nodig. Voor mij een heel fijne manier van sporten: ik hoef er niet de deur voor uit dus het kost niet teveel tijd. Daarom is de drempel niet zo hoog.

Na de eerste training had ik vreselijke spierpijn die wel vier dagen aanhield, wauw! Maar toen ik daar eenmaal van hersteld was ging het verder eigenlijk heel voorspoedig. Tuurlijk had ik heus wel wat spierpijn, maar nooit meer zo erg als die eerste keer. Ook merkte ik al heel snel verbetering. Kon ik tijdens de allereerste training nog geen enkele push-up uitvoeren, na een paar trainingen perste ik er zowaar een paar echte uit! Dat je zo snel resultaat ziet, houd je ook zeker gemotiveerd. Handig: de elke oefening is voorzien van een korte video zodat je kunt zien hoe je deze moet uitvoeren. Heel fijn als je net zoals ik nog nooit hebt gehoord van een single leg elevated hipthrust ;-)

Voedingsadvies

Met alleen sporten ben je er (meestal) nog niet. Het is ook belangrijk om inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Als je wilt kun je daarom via jouw eigen online omgeving een eetdagboek bijhouden. Zelf vond ik het vrij omslachtig om dit via een online omgeving allemaal in te voeren en ik heb hier dan ook geen gebruik van gemaakt. Als je echt als doel hebt om af te vallen denk ik dat dit een heel waardevolle toevoeging is van Improve Health. Je krijgt op deze manier een heel goed inzicht in je voedingspatroon en je coaches kunnen je hier ook advies in geven.

Wat kost dat?

Een abonnement bij Improve Health kost €9,95 per maand. Daarvoor krijg je toegang tot jouw eigen online omgeving met o.a. een lessen-overzicht (een hele berg met informatie over sporten & voeding, heel interessant), een trainingsschema dat afgestemd is op jouw wensen, en de mogelijkheid om een eetdagboek bij te houden. Daarnaast staan de coaches voor je klaar om je vragen over sporten en voeding te beantwoorden. Ik heb het contact als prettig en snel ervaren, er wordt goed rekening gehouden met je wensen.

Wat vond ik ervan?

Ik ben enthousiast! Hoewel ik de online omgeving op sommige gebieden (nog) niet zo heel gebruiksvriendelijk vind, is het heel fijn om een steuntje in de rug te hebben in de vorm van een online coach die af en toe even checkt hoe het staat met de trainingen. De trainingen zijn kort maar intensief en je merkt snel verbetering. Hiervoor deed ik altijd maar wat als ik thuis oefeningen deed, en nu merk ik echt dat er een mooie balans is tussen oefeningen voor buik / armen / benen / core.

Win een abonnement op Improve Health!

Lijkt zo’n online coach je ook wel wat? Goed nieuws: ik mag een maandabonnement op Improve Health weggeven! Laat een reactie achter in de comments en laat me weten waarom jij dit zou willen winnen.

Voor dit artikel mocht ik drie maanden het Improve Health programma gratis uitproberen. Voor meer informatie over dergelijke samenwerkingen kun je terecht bij mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

4 Comments

 • Reply Eef

  Super leuke winactie! Ik doe graag mee, nieuwe tips voor in de sportschool zijn altijd welkom :)

  26 maart 2017 at 19:20
  • Reply Sandra

   Eef, gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van deze actie. Ik stuur de code naar je toe :-) Sport ze!

   2 april 2017 at 07:16
 • Reply Anne- Marie

  Ik ben hier wel nieuwsgierig naar! Ik ga al 2x per week naar de sportschool maar zou daarbij ook nog wel thuis effectief willen trainen. Ben benieuwd of dit iets is!

  25 maart 2017 at 06:52
 • Reply Heleen

  Dat zou ik wel eens willen proberen. Wil graag een paar kilo afvallen

  24 maart 2017 at 20:39
 • Reactie achterlaten