Menu
hersenspinsels

Eetdagboek – deel 5

Eetdagboek

Oeps, ik zag dat ik in juni voor het laatst een eetdagboek heb bijgehouden… En eerlijk gezegd is het wel even nodig om weer eens wat bewuster te eten. Deze week houd ik dus voor jullie bij wat ik allemaal eet. Het grappige is dat wanneer je weet dat je dit gaat delen, je automatisch gezonder gaat eten! Tenminste, bij mij werkt dat zo :-) Alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik deze week nou niet echt heel gezond heb gegeten…

Maandag 18 januari

Na een vakantie van vijf weken weer aan het werk, pittig! Ik heb gelukkig gisteren al een en ander voorbereid waardoor ik snel een gezond ontbijt en dito lunch kan maken vandaag. Ik start de dag met twee volkoren boterhammen met een halve geprakte avocado, een gekookt ei en een kop thee. Mijn lunch bestaat uit een meergranen bol belegd met een spread van erwtjes, avocado en munt. Ik verkruimel er nog een klein beetje feta over. Tussendoor eet ik over de dag verspreid een appel, een banaan en twee mandarijnen. ‘s Avonds maak ik een super lekkere en gezonde schotel van rijst en quinoa, steak en o.a. paprika, feta en granaatappel. Ik drink de hele dag thee en koffie. Een prima eerste dag met veel groenten en fruit, vezels en gezonde vetten.

Dinsdag 19 december

PhotoGrid_1453236258389

Ook vandaag weer een redelijk gezond ontbijtje. Ik had nog een restje avocado (wel wat bruin maar smaakte nog prima…) dus daar besmeerde ik een volkoren boterham mee. Op de tweede boterham smeer ik filet americain van de slager, my favourite! Ik drink er een beker melk bij. Mijn lunch is minder gezond met dank aan mijn lunchbuddy (dank!): een meergranenbol, de ene helft belegd met runderrollade en pesto, de andere met brie (…) Erbij ook nog een half frikadelbroodje (…..) Mijn tussendoortjes zijn wel gezond: twee mandarijntjes en een appel. ‘s Avonds een vrij saai diner van gekookte aardappels, biefstuk en doperwtjes. Ik drink weer alleen thee en koffie.

Woensdag 20 januari

PhotoGrid_1453312165528

Als ik wakker word heb ik enorme trek. Ik maak dan ook een flinke bak yoghurt klaar, met granaatappelpitjes, havermout en lijnzaad. Op het werk eet ik een banaan die vult tot de lunch. Die bestaat vandaag weer uit een meergranen bol. Een helft wordt belegd met geitenkaas, de andere met heksnkaas en Franse metworst. Lekker!! In de middag eet ik nog twee mandarijntjes. Een licht diner want ik moet nog spoeten: koekjes van aardappel en panga op smaak gebracht met Curry madras kruiden en een salade met tomaten, komkommer en wat feta. Ik eet er ook nog twee stukken augurk bij. Als ik terugkom van sporten heb ik trek en ik snoep twee homemade wortel/dadel/cashewballetjes. Ik drink vandaag koffie, thee en water.

Donderdag 21 januari

PhotoGrid_1453399096195

De ochtend na het sporten heb ik altijd veel trek, een stevig ontbijtje. Er staat nog een restje tonijn uit blik in de koelkast wat ik verdeel over twee boterhammen. Ik verdeel er ook een gekookt eitje overheen. Als tussendoortje eet ik een peer. ‘s Middags lunch ik met een meergranenbol met carpaccio en een klein kaasbolletje met heksnkaas en Franse metworst. Toplunch! ‘s Middags snack ik een heel bakje snoeptomaatjes op, dan is de groente alvast maar binnen. Een stukje boterkoek van m’n collega kan ik ook niet weerstaan :-) Niet veel zin om uitgebreid te koken, het wordt een boerenomelet met spekjes en champignons, met een noten/rozijnen broodje erbij (met roomboter). Saai maar ik drink wederom alleen thee en koffie.

Vrijdag 22 januari

PhotoGrid_1453538194403

Vrijdag is standaard cheatdag op het werk en ik ga uit eten vanavond, dus een gezond ontbijtje: 2 volkoren boterhammen. Eentje belegd met een gekookt eitje, de andere met huttenkase. Als tussendoortje eet ik een peer. Bij de lunch gaan we los met een frikadelbroodje, en een meergranen bol belegd met heksnkaas en Franse metworst. De andere helft beleggen we met brie. Ik zit dan ook de hele middag vol en neem pas om vijf uur nog een banaantje. Daarna door naar de Tolhuis Theetuin in Amsterdam-Noord voor een gezellig etentje met collega’s. We eten een soort tapasdiner met de lekkerste gerechten. Toe nog een stukje cheesecake. Bij het eten drink ik één biertje en een spa rood. Verder de hele dag koffie en thee gedronken.

Zaterdag 23 januari

PhotoGrid_1453631034818

Vanavond weer uit eten dus ook vandaag start ik met een gezond ontbijtje. Een kommetje yoghurt met een peer, een lepel muesli, kokosrasp en lijnzaad. Voor de lunch maak ik twee maisbroodjes klaar, belegd met een beetje mayonaise, sla, gerookte zalm en een eitje. Daarna op bezoek bij een vriend met een eigen koffietentje waar ik een cappuccino neem. In de namiddag snack ik nog vier dadel/cashewballetjes weg. ‘s Avonds weer gezellig uit eten mrt mijn ouders en broertje, bij restaurant Oudejans in de Rijp. We kiezen voor het onbeperkt tapas menu. Het is te lekker dus ik neem van alles wat. o.a. carpaccio, knoflookchampignons, garnalen, roodbaars… Te lekker! Als toetje nog een chocotaartje met zo’n heerlijke gesmolten binnenkant met een bolletje ijs. Tijdens het eten drink ik twee glazen rode wijn. Ik drink vandaag verder water en koffie.

Zondag 24 januari

PhotoGrid_1453654980573

Vandaag weer een beetje normaal proberen te eten! Ik ga eerst even hardlopen en ontbijt daarna met twee maïs boterhammen met filet americain en tonijnsalade. Erbij een beker melk. Tussen de middag eet ik een heerlijke salade van rucola met stukje nectarine uit blik, gegrilde halloumi en zonnebloempitten. Erbij een lekker sapje met komkommer, appel en munt. Het diner bestaat uit een vegetarische chili met zoete aardappel, kidneybonen, maïs en tomaat. Erbij guacemole en tortillachips, lekker! Ik drink vandaag koffie, thee en water.

Houd jij wel eens een eetdagboek bij? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter