tips & trucs

Ei pocheren – hét ultieme trucje

Ei pocheren

Ei pocheren moeilijk? Ja, dat dacht ik ook altijd. Maar wat blijkt: het is echt totaal niet moeilijk! Ik leg je graag een simpel trucje uit dat ik laatst hoorde, en dat echt prima werkt. Met behulp van een simpel stukje keukenfolie kun je namelijk in een handomdraai een ei pocheren. Voortaan serveer jij op zondagochtend de meest luxe ontbijtjes met een gepocheerd eitje!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • koffiekopje
  • keukenfolie
  • olijfolie
  • kwastje
  • steelpan
Bekleed het koffiekopje met keukenfolie. Doe dit zo, zodat het folie ruim overhangt.
Smeer met een kwastje het folie goed in met olie (dit hoeft alleen op het deel van de folie dat in het kopje hangt).
Breek het ei in het kopje en draai nu het folie dicht. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht gevangen wordt in het folie.
Breng in een steelpannetje ruim water aan de kook. Zodra het water kookt, doe je het folie met het ei in het water. Zelf heb ik het pakketje ‘vastgezet’ door de folie tussen de deksel te klemmen, zo wist ik zeker dat het ei bleef staan en het pakketje niet open kon gaan.
Pocheer je ei zes minuten voor een nog net iets vloeibare dooier. Wil je een zachter gepocheerd ei? Pocheer het ei dan 4-5 minuten.

Tips om je gepocheerde ei te serveren:

  • Op toast met geprakte avocado en schijfjes tomaat
  • Op toast met geroerbakte spinazie en een plak warme ham
  • Op een Engelse muffin met bacon en hollandaise saus (Eggs Benedict)

Wanneer ga jij je eerste ei pocheren? Ben benieuwd of het trucje ook voor jou werkt!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Atie Groot

    Wat een goed idee om het zo te doen Sandra!
    In de Algarve breken ze het ei in een klein schaaltje en daarna pocheren ze het in een koekenpan met een dikke laag olie, vet maar we lekker!

    22 februari 2016 at 11:54
  • Reply Simone

    Ja dat is echt een stuk handiger als los… Alhoewel ik ook wel eens vergat om het folie in te smeren… Geen goed idee kan ik je verklappen. Haha

    21 februari 2016 at 07:54
  • Reply Anne-Marie

    Ik heb het nog nooit gedaan maar met deze instructie bij de hand wil ik het wel gaan proberen!

    19 februari 2016 at 16:41
  • Reactie achterlaten