Brrrr, het wordt steeds kouder, dus tijd voor snert! Of erwtensoep. Hoe noem jij deze soep eigenlijk? Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat het snert heet, maar volgens mij is de officiële term erwtensoep. Nou ja, maakt ook niet uit. Hoe je het ook noemt, deze soep smaakt heerlijk!
Snert recept
Ik heb dit recept al een hele tijd in huis en weet eigenlijk niet meer waar ik het vandaan heb gehaald. Wel weet ik dat het mijn favoriete recept voor erwtensoep is! Le husband is er ook gek op, want er zitten maar liefst drie verschillende soorten vlees in…
Tip: erwtensoep smaakt de volgende dag nog lekkerder, dus maak dit recept het liefste een dag van tevoren!
Verschil snert & erwtensoep
Is het nou snert of erwtensoep? Ik stelde de vraag laatst via mijn Instagram-account, en werd er op gewezen dat er wel degelijk verschil is tussen erwtensoep en snert. Ik dacht eigenlijk dat snert een streeknaam was voor erwtensoep, maar er schijnt dus een verschil te zijn.
Ik moet wel zeggen dat ik online heel veel verschillende theorieën vindt… Zo lees ik op een site dat ‘t wel hetzelfde is, maar dat de soep pas na de tweede dag snert genoemd mag worden. Andere sites zeggen weer dat erwtensoep pas snert mag heten als er varkensvlees (en botten) in gaat. En weer andere sites zeggen dat er helemaal geen verschil is tussen de twee.
Ach ja, eigenlijk maakt het ook niet uit wat voor naam je deze klassieke Nederlandse soep geeft, het gaat erom dat onderstaande erwtensoep (of snert) lekker is. En dat is ‘ie!
Rookworst
Bij deze soep hoort natuurlijk een lekkere rookworst. Welke de lekkerste is, laat ik aan jullie zelf over. Zelf ben ik groot fan van de Hema-rookworsten. Soms haal ik een voorraadje in huis en vries ik er een paar in, want er zit helaas geen Hema-filiaal in het dorp waar ik woon.
Erwtensoep invriezen
Over invriezen gesproken… Ik maak graag een grote portie van dit recept en vries dan een deel in. Altijd handig om zo’n lekkere maaltijdsoep op voorraad te hebben in de vriezer. De soep blijft ingevroren zeker een paar maanden goed, dus je komt er makkelijk de winter mee door!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties