Brrrr, het wordt steeds kouder, dus tijd voor snert! Of erwtensoep. Hoe noem jij deze soep eigenlijk? Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat het snert heet maar volgens mij is de officiële term erwtensoep. Nou ja, maakt ook niet uit. Hoe je het ook noemt, deze soep smaakt heerlijk! Ik heb dit recept al een hele tijd in huis en weet eigenlijk niet meer waar ik het vandaan heb gehaald. Wel weet ik dat het mijn favoriete recept voor erwtensoep is! Le husband is er ook gek op, want er zitten maar liefst drie verschillende soorten vlees in…
Tip: erwtensoep smaakt de volgende dag nog lekkerder, dus maak dit recept gerust een dag van tevoren!
Verschil snert & erwtensoep
Is het nou snert of erwtensoep? Ik stelde de vraag laatst via mijn Instagram-account, en werd er op gewezen dat er wel degelijk verschil is tussen erwtensoep en snert. Ik dacht eigenlijk dat snert een streeknaam was voor erwtensoep, maar er schijnt dus een verschil te zijn. Ik moet wel zeggen dat ik online heel veel verschillende theorieën vindt… Zo lees ik op een site dat ‘t wel hetzelfde is, maar dat de soep pas na de tweede dag snert genoemd mag worden. Andere sites zeggen weer dat erwtensoep pas snert mag heten als er varkensvlees (en botten) in gaat. En weer andere sites zeggen dat er helemaal geen verschil is tussen de twee. Ach ja, eigenlijk maakt het ook niet uit wat voor naam je deze klassieke Nederlandse soep geeft, het gaat erom dat onderstaande erwtensoep (of snert) lekker is. En dat is ‘ie!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties