Menu
hersenspinsels

#fail 5x mislukte gerechten‏

Eerlijk is eerlijk, het mooi opmaken van een gerecht is echt niet mijn sterkste kant. Integendeel… Maar soms maak ik toch dingen waar ik zelf van schrik. Uiteindelijk kan ik er altijd wel om lachen en hopelijk jullie ook! Daarom: #fail 5x mislukte gerechten!

#fail 1. Karamel te kort laten inkoken

Ohhh wat was dit lékker! Maar lélijk! Beetje jammer dat ik mijn karamel niet lang genoeg had laten inkoken, waardoor deze nog wat dun was. Ik had nog even hoop dat het in de koelkast wel verder op zou stijven maar nope. Tja, dan krijg je dus deze koekbodem met karamelsaus waarin wat stukjes chocolade drijven.

#fail 2. Cakevorm vergeten in te vetten

20151028_214225_resized

Tja, foodbloggers zijn uiteindelijk ook maar gewoon mensen en ook wij vergeten wel eens wat… Het invetten van een cakevorm bijvoorbeeld. De cake smaakte er niet minder om, maar ik zal hem toch opnieuw moeten bakken als ik het recept ooit online wil zetten!

#fail 3. Kat + cheesecake

IMG-20151118-WA0015

Voor deze prachtige frambozen cheesecake cupcakes had ik twee muffinvormen klaarstaan. Toen de ene vorm in de oven stond, ben ik niet twintig minuten in de buurt gebleven van die andere vorm. En tja, dan ziet de kat natuurlijk zijn kans schoon… Ik hoop dat hij ervan genoten heeft!

#fail 4. Van iets ongezonds, iets gezonds proberen te maken

Mislukte gerechten - bloemkoolpizza

Aan sommige dingen moet je gewoon niet teveel willen veranderen. Een pizza is ongezond. Punt. Daar moet je gewoon af en toe volop van genieten. En die moet je vooral niet gezond proberen te maken door de bodem van gemalen bloemkool (!) te maken. Ik maakte eerder couscous van bloemkool en dat was oprecht heel lekker, maar een pizzabodem… Gewoon niet doen! Het werd zompig en compleet smakeloos. De volgende keer ga ik gewoon weer lekker voor een pizzabodem van bloem!

#fail 5. Hoeveelheden aanpassen in een recept

fail

Eigenlijk doe ik niet anders; recepten uit kookboeken en tijdschriften lekker aanpassen naar mijn eigen smaak. Dat gaat meestal goed. Maar bij sommige gerechten moet je niet teveel met de hoeveelheden gaan spelen. Bij bladerdeegpakketjes bijvoorbeeld… Teveel vulling = spinaziedrab rondom je pakketjes. Gelukkig smaakte het wel prima!

3 Reacties

 • Rik
  31 maart 2016 at 18:10

  Haha, herkenbaar. Moest erg lachen om #3 :)

  Reply
 • Anne-Marie
  30 maart 2016 at 06:44

  Goed dat je ook dit soort dingen laat zien. Heeeeeel herkenbaar ;-)

  Reply
 • Eef
  29 maart 2016 at 10:31

  Super leuk & origineel artikel, heb ontzettend zitten lachen :D en ik kan zeker beamen dat nummer 1 heerlijk was :)

  Reply

Laat een reactie achter