weekendgerechten

Filodeegpakketjes met wokgroente

Filodeegpakketjes met wokgroente

Filodeeg… Ik ben geen fan! Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben ben ik niet echt een ‘nette’ koker, het netjes opmaken van een bord is aan mij echt niet besteed en bijvoorbeeld cupcakes decoreren kun je ook wel vergeten met mij. Nou gaat het wel om de smaak maar het is toch leuk als het er ook mooi uitziet! Helaas is dat bij dit recept wederom een beetje mislukt. Deze filodeegpakketjes maakte ik naar het voorbeeld van Allerhande maar zoals je ziet is het bij mij meer uitgedraaid op een lompe loempia in plaats van de nette driehoekjes die ik wilde maken… Maar lekker was het wel :-)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 gr macadamia’s, fijngehakt
  • 400 gr oosterse wokgroente
  • 250 gr gerookte kipreepjes
  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 200 gr port salut of le marcaire
  • 2 el arrabbiata pesto of rode tapenade
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gr (veld)sla-melange

Verwarm de oven voor op 180 graden en wok de groente met de kipreepjes en de noten.

Bestrijk de vellen filodeeg met olie, schep de groenten/kip/noten erop en verdeel de kaas erover. Probeer tot een mooi pakketje te vouwen en bestrijk met wat olie.

Bak de pakketjes in 25 minuten gaar. Meng ondertussen de pesto met de crème fraîche tot een sausje en serveer de pakketjes met de sla-melange (zelf maakte ik de sla aan met wat olijfolie en balsamico-azijn).

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten