Deze flammkuchen met rauwe ham en vijgen is een ontzettend lekker maaltje. In combinatie met zoete gekarameliseerde ui en een smakelijke geitenkaas, zet je een superlekker gerecht op tafel.
Flammkuchen deeg
Nu ben ik over het algemeen niet zo heel erg van de kant en klaar producten, maar voor sommige zaken maak ik een uitzondering. Pizzadeeg en flammkuchendeeg bijvoorbeeld, koop ik graag kant en klaar om snel een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten.
Variatie op de standaard flammkuchen


Eigenlijk is het een beetje de standaard om een flammkuchen te serveren met spek en ui, of met gerookte zalm. Maar ik vind het juist leuk om het dan een beetje anders te doen. Uiteindelijk kwam ik op deze flammkuchen met rauwe ham, gekarameliseerde ui, geitenkaas en vijgen.
Verse vijgen


Het vijgenseizoen is namelijk weer begonnen en daarom leek het me een prima idee om die op de flammkuchen te doen, samen met nog twee van mijn favorieten: rauwe ham en geitenkaas. Een paar vijgen erbij voor een lekker zoetje. En dat was me toch lekker jongens… Hier komt het recept!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


1 Reactie
Eef
21 juli 2016 at 19:27Het leek mij al erg lekker toen je vertelde wat je ging maken maar het ziet er ook nog eens waanzinnig lekker uit! Goede combi vijgen en zachte geitenkaas, yum :)