Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Flammkuchen met rauwe ham en vijgen

Flammkuchen met geitenkaas, rauwe ham en vijgen

Zelf flammkuchen maken staat al een hele tijd op mijn ‘dat wil ik ooit maken’ lijstje. Nu kreeg ik laatst een leuke box toegestuurd met allemaal lekkere producten, en daar bleek ook een kant-en-klaar flammkuchendeeg in te zitten van Tante Fanny! Nu ben ik over het algemeen niet zo heel erg van de kant en klaar producten, maar voor sommige zaken maak ik een uitzondering. Ook het pizzadeeg van Tante Fanny gebruik ik vaak, als ik wél zin heb in pizza (vaak), maar niet zo’n zin heb om daarvoor lang in de keuken te staan. Maar goed; vandaag gaan we dus het flammkuchendeeg proberen.

Eigenlijk is het een beetje de standaard om een flammkuchen te serveren met spek en ui, of met gerookte zalm. Maar daar ben ik dan toch een beetje dwars in: dan wil ik het anders doen! Het vijgenseizoen is begonnen en daarom leek het me een prima idee om die op de flammkuchen te doen, samen met nog twee van mijn favorieten: rauwe ham en geitenkaas. Een paar vijgen erbij voor een lekker zoetje. En dat was me toch lekker jongens… Hier komt het recept!

En nog een foto met een grapje erin ;-) Zie je ‘m?

Flammkuchen met vijgen, rauwe ham en geitenkaas

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Flammkuchen met rauwe ham en vijgen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Flammkuchen met rauwe ham en vijgen

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: Snel klaarNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

699

kcal

Met kant en klaar flammkuchen deeg kun je snel een makkelijke maaltijd maken, zoals deze flammkuchen met ricotta, vijgen, ham en geitenkaas.

Ingrediënten

 • 1 pak Flammkuchen deeg (Tante Fanny)

 • 150 gr ricotta

 • 3 verse vijgen

 • 4 plakjes rauwe ham

 • 75 gr zachte geitenkaas

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden (voor een hetelucht oven, 220 graden als je een elektrische oven hebt).
 • Rol het flammkuchen deeg uit en leg het op een bakplaat. Klop de ricotta los met wat peper en besmeer het deeg ermee.
 • Snijd elke vijg in zes partjes en verdeel deze over het deeg. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze ook over het deeg.
 • Verkruimel ten laatste de geitenkaas erover. Bak de flammkuchen in 15 minuten af en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

1 Reactie

 • Eef
  21 juli 2016 at 19:27

  Het leek mij al erg lekker toen je vertelde wat je ging maken maar het ziet er ook nog eens waanzinnig lekker uit! Goede combi vijgen en zachte geitenkaas, yum :)

  Reply

Laat een reactie achter