Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Flammkuchen met rauwe ham en vijgen

Flammkuchen met geitenkaas, rauwe ham en vijgen

Deze flammkuchen met rauwe ham en vijgen is een ontzettend lekker maaltje. In combinatie met zoete gekarameliseerde ui en een smakelijke geitenkaas, zet je een superlekker gerecht op tafel.

Flammkuchen deeg

Nu ben ik over het algemeen niet zo heel erg van de kant en klaar producten, maar voor sommige zaken maak ik een uitzondering. Pizzadeeg en flammkuchendeeg bijvoorbeeld, koop ik graag kant en klaar om snel een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Variatie op de standaard flammkuchen

Eigenlijk is het een beetje de standaard om een flammkuchen te serveren met spek en ui, of met gerookte zalm. Maar ik vind het juist leuk om het dan een beetje anders te doen. Uiteindelijk kwam ik op deze flammkuchen met rauwe ham, gekarameliseerde ui, geitenkaas en vijgen.

Het vijgenseizoen is namelijk weer begonnen en daarom leek het me een prima idee om die op de flammkuchen te doen, samen met nog twee van mijn favorieten: rauwe ham en geitenkaas. Een paar vijgen erbij voor een lekker zoetje. En dat was me toch lekker jongens… Hier komt het recept!

Flammkuchen met rauwe ham en vijgen

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: Snel klaarNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

699

kcal

Met kant en klaar flammkuchen deeg kun je snel een makkelijke maaltijd maken, zoals deze flammkuchen met ricotta, vijgen, ham en geitenkaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 pak 1 Flammkuchen deeg

  • 1 1 rode ui

  • 1 el 1 balsamico-azijn

  • 1 tl 1 suiker

  • 150 gr 150 ricotta

  • 1 el 1 honing

  • 3 3 verse vijgen

  • 4 plakjes 4 rauwe ham

  • 75 gr 75 zachte geitenkaas

Bereiding

  • Begin met het maken van de gekarameliseerde ui. Snijd de ui in halve ringen en doe deze met wat olie, de azijn en de suiker in een pannetje. Laat een kwartier rustig bakken zodat de ui mooi kan karameliseren. Roer de uien regelmatig even om.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (voor een hetelucht oven, 220 graden als je een elektrische oven hebt).
  • Rol het flammkuchen deeg uit en leg het op een bakplaat. Klop de ricotta los met de honing en peper en besmeer het deeg ermee.
  • Snijd elke vijg in zes partjes en verdeel deze over het deeg. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze ook over het deeg.
  • Verkruimel ten laatste de geitenkaas erover en drizzle nog wat honing over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 15 minuten af en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Eef
    21 juli 2016 at 19:27

    Het leek mij al erg lekker toen je vertelde wat je ging maken maar het ziet er ook nog eens waanzinnig lekker uit! Goede combi vijgen en zachte geitenkaas, yum :)

    Reply

Laat een reactie achter