Zelf focaccia maken is echt helemaal niet moeilijk! Het klinkt misschien als veel werk om zelf brood te maken, maar eigenlijk valt dat best mee. Ja, het kost wel veel tijd, maar de meeste tijd ben je kwijt met het laten rijzen van het deeg, verder heb je er eigenlijk maar weinig omkijken naar! En zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan een zelfgebakken focaccia te serveren bij een soepje? Je kunt deze focaccia met tomaat trouwens ook geven bij de borrel (met extra virgin olijfolie en zeezout om te dippen) of als bijgerecht, want het is eigenlijk overal lekker bij. En natuurlijk kun je volop variëren met de topping, ook ui, druiven of olijven smaken bijvoorbeeld heerlijk op een focaccia. Tip: maak gerust twee broden tegelijk, want je kunt focaccia heel goed invriezen.
Focaccia van Andréa
Dit recept voor focaccia met tomaat en rozemarijn heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik deed deze maand namelijk mee aan de Foodblogswap. Bij deze ‘swap’ wordt je gelinkt aan een ander foodblog en het idee is dat je een recept van dat blog maakt, en het iets aanpast zodat jij er je eigen variatie van maakt. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Andréa Janssen en ik moet zeggen: ik had moeite met het kiezen van een recept! Er staan namelijk zoveel recepten op haar site, dat ik op een gegeven moment een flinke lijst had. Kiezen was lastig maar uiteindelijk werd het toch haar recept voor focaccia. Zelf maakt Andrea deze met basilicum, parmezaan en zeezout. Ik gaf er een twist aan en maakte er een focaccia met tomaat en rozemarijn van. Klassieke smaken uit de Italiaanse keuken die goed samengaan met dit lekkere brood.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties