Menu
hersenspinsels

Food-bucketlist 2017 – de voortgang

Spruitjes met noten en ahornsiroop

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist. Dat doe ik nu volgens mij al drie jaar en dat bevalt goed. Want er zijn zóveel gerechten waarvan ik maar blijf roepen dat ik ze ooit wil maken, maar dat komt er dan weer niet van… Ieder jaar selecteer ik dan ook een reeks gerechten die ik dat jaar echt wil maken. En zo geschiedde dus ook aan het begin van dit jaar. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder, tijd voor een update!

De lijst voor 2017

 • Citroentaart: stond in 2016 ook al op de lijst maar ik heb ‘m nog steeds niet gemaakt *schaam*
 • Frikadelbroodjes: jazeker, dit is gelukt! Op het moment dat ik dit stukje typ, liggen ze in de vriezer. Ik heb ze namelijk al wel gemaakt, maar nog niet afgebakken. Het is dus nog even spannend of ze gelukt zijn en zo ja, dan verschijnt het recept natuurlijk snel online!
 • Hummus: na een paar mislukte pogingen heb ik eindelijk een versie gemaakt die ik lekker vind: pompoenhummus! Erg lekker als dip voor worteltjes.
 • Key lime pie: ook deze taart op mijn lijstje heb ik helaas nog niet kunnen afstrepen. Ik moet letterlijk aan de bak!
 • Meringue: een excuus om deze niet te maken was er niet, want in mijn vriezer ligt standaard een zakje met eiwitten (als ik voor een recept alleen eigeel nodig heb, bewaar ik de eiwitten in een diepvrieszakje in de vriezer zodat ik er later iets anders mee kan maken). En daarom maakte ik  heerlijke meringue-koekjes met een vulling van lemoncurd. Ze waren echt zalig dus het recept komt binnenkort online!
 • Pulled pork: helaas, dit is er nog niet van gekomen!
 • Spruitjes: mijn missie was om in 2017 een recept te vinden waarin zelfs ik spruitjes lekker vind. En dat is gelukt! Met deze heerlijke ovenschotel met spruitjes.

In totaal heb ik dus vier gerechten van mijn bucketlist gemaakt, nog drie te gaan! Helemaal geen slechte score :-)

Wat staat er op jouw food-bucketlist? Laat het me weten in de comments…

3 Reacties

 • Loes
  4 augustus 2017 at 17:58

  leuke food-bucketlist.
  ook op mijn lijstje stonden veel leuke recepten terwijl ik ondertussen in een kooksleur zat en telkens dezelfde gerechten maakte.

  mijn doel dit jaar is 52 nieuwe recepten te maken, gemiddeld 1 per week. Dat klinkt veel maar ook een simpel hapje telt al als een nieuw recept.
  De meeste inspiratie haal ik van foodblogs waaronder die van jou.

  Pulled pork heb ik dit jaar toevallig wel gemaakt, stond ook op mijn lijstje.
  Samen met zelfgemaakte BBQsaus en coleslaw. Zeker een aanrader!

  Reply
  • Sandra
   6 augustus 2017 at 13:45

   Wat een leuke doelstelling Loes, zo hou je het lekker uitdagend voor jezelf in de keuken :-) Hmmm pulled pork met BBQ saus en coleslaw klinkt heerlijk, dat moet ik toch écht eens gaan maken. En wat leuk om te horen dat je inspiratie van mijn blog haalt, vind ik superleuk om te horen!

   Reply
   • Loes
    11 augustus 2017 at 17:48

    een van mijn favoriete recepten is de rabarbertaart. Die wordt volgend jaar met het rabarberseizoen zeker weer gemaakt.

    Reply

Laat een reactie achter