Menu
hersenspinsels

Food-bucketlist 2018 – de voortgang

Spiraaltaart met courgette, aubergine, wortel en brie

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist met recepten die ik in 2018 wil maken. Ik vind het altijd leuk om een lijstje van recepten te hebben die ik altijd al eens heb willen maken, maar waar het nooit van komt. Herkenbaar? En om zeker te weten dat ik voorgang maak met mijn bucketlist (want je weet hoe het gaat met goede voornemens: eind januari ben je ze meestal al vergeten), besloot ik halverwege het jaar een overzichtje te maken van hoe ver ik ben mijn met bucketlist. Komt ie!

De lijst voor 2018

 • Citroentaart – staat al sinds 2016 op mijn bucketlist! En ik waagde dit jaar een poging, maar die mislukte helaas compleet. Ik probeerde zo’n chique lemon meringue pie te maken maar helaas… De vulling was niet voldoende en niet fris genoeg, en de meringuelaag was veel te dik. Deze moet dus nog eens in de herhaling.
 • Chin Chin – een Nigeriaans koekje, een soort mini-oliebolletjes. Op de middelbare school had ik een vriendinnetje wiens moeder dit wel eens maakte. Zo lekker! Mijn moeder vond eind vorig jaar het recept ineens weer. Jaren oud dus, en te leuk om het niet zelf eens te maken! Helaas is het er nog niet van gekomen… Misschien een leuk recept voor Oud & Nieuw!
 • Key lime pie – stond sinds een bezoek aan Florida in 2016 op de bucketlist, maar ook deze heb ik nog niet gemaakt. Gaat lekker hè?
 • Spiraaltaart – het leek me heel therapeutisch om zo’n mooie taart te maken en ja hoor, dat bleek ook zo te zijn. De spiraal quiche gaat bij deze van mijn bucketlist af! Ik gebruikte verschillende soorten groenten en deed er ook nog brie tussen. Superlekker én heel fotogeniek!
 • Hele vis – met vis ben ik niet zo avontuurlijk… Ik hou het voornamelijk bij filetjes en daarom wil ik heel graag eens een hele vis bereiden. Maar dat komt er maar niet van…
 • Pavlova – nu ik weet hoe ik meringue moet maken, wil ik ook eens zo’n prachtige grote pavlova uit de oven toveren. Zo’n indrukwekkend dessert vind ik dat altijd. Ik waagde een poging met een rest Italiaans schuim wat ik had ingevroren (dat was over van mijn poging tot lemon meringue pie maken) maar nadat de taart was mislukt, mislukte ook deze meringue nog eens! Ik had hem denk ik niet lang genoeg gebakken… Helaas. Ik heb er toen maar een Eton Mess van gemaakt (met aardbei, heerlijk!). Deze moet dus ook nog eens in de herhaling.
 • Wildpluk recepten – vorig jaar ben ik wat actiever geworden met wildplukken en ik wil graag mijn collectie wildplukrecepten verder uitbreiden. Dat is dit jaar alweer goed gelukt, ik maakte een overheerlijke quiche met brandnetels. Klinkt misschien gek, maar dit moet je zeker eens proberen!

Ik heb nog een hoop te doen in de tweede helft van 2018 :-) Heb jij recepten die je graag nog eens wilt maken?

2 Reacties

 • Anne-Marie
  30 juni 2018 at 20:26

  Altijd leuk zo’n bucketlist. Ik heb er ook nog veels te veel op staan…

  Reply
 • Lianne
  30 juni 2018 at 12:35

  Succes met de rest van je bucketlist! Die spiraal quiche ziet er inderdaad goed uit en je lavendelkoekjes staan nog steeds op de planning. :)

  Reply

Laat een reactie achter