Menu
hersenspinsels

Food-bucketlist – terugblik op 2016 & de lijst voor 2017

Rendang - Indonesisch stoofvlees

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist. Het is altijd leuk om een paar recepten op een lijstje te zetten die je gewoon echt een keer wilt maken. Maar ja, zoals dat gaat met goede voornemens: eind januari ben je ze meestal al vergeten. Dat wilde ik dit jaar voorkomen, dus ik had al vooruit gepland en bedacht dat ik halverwege het jaar een blogje wilde schrijven over de voortgang van mijn food-bucketlist. Zo aan het einde van het jaar is het tijd voor een ‘eind-evaluatie’ en natuurlijk maakte ik meteen een food-bucketlist voor 2017!

De lijst voor 2016

 • Citroentaart: Nog steeds niet gelukt! Terwijl het toch helemaal niet moeilijk is…
 • Flammkuchen: Ja dat is gelukt! Dankzij een kant-en-klaar flammkuchen deeg daat ik kreeg toegestuurd. Hier vind je het recept.
 • Fudge: Check! Ik maakte zelfs twee fudge-recepten: fudge met witte chocolade, rozijnen en cashew en fudge met pure chocolade, noten en cranberry.
 • IJs: M’n ijsmachine heeft dit jaar weer alleen maar stof lopen verzamelen op zolder, maar ook zonder ijsmachine kun je heerlijk ijs maken! Dit Ben & Jerry’s chocolate chip cookie dough ijs was echt goddelijk. Ook heb ik zelf whisky-ijs met baconcrunch gemaakt naar een recept van Miljuschka. Goddelijk, maar de foto leek nergens naar dus deze moet nog eens in de herkansing…
 • Likeur: Ook gelukt! Na een bezoekje aan Terschelling kwam ik terug met een lading cranberries en daar maakte ik o.a. cranberry-likeur van. Lekker joh!
 • Rendang: Heb ik in januari gemaakt en het was heerlijk! Het recept voor rendang staat inmiddels online.

Al met al helemaal niet slecht, maar 1 recept van mijn food-bucketlist heb ik niet gemaakt. Hopelijk hou ik dat vol in 2017!

De lijst voor 2017

 • Citroentaart: Hij gaat er gewoon weer op!
 • Frikadelbroodjes: nu ik heb geproefd hoe lekker zelfgemaakte kaasbroodjes zijn, wil ik ook de uitdaging aangaan om zelf frikadelbroodjes te maken. Ik eet ze bijna elke vrijdag (oeps) en die van de Appie zijn heerlijk hoor, maar hoe moeilijk kan het zijn om ze zelf te maken?
 • Hummus: heb ik al eens geprobeerd zelf te maken maar dat was echt niet te eten… Dus dit jaar ga ik op zoek naar een recept voor echt lekkere homemade hummus.
 • Key lime pie: geproefd in Florida en meteen hooked, maar ja, daar hebben ze dan ook echte ‘key limes’, eens kijken of het met de limoenen die je hier kunt krijgen ook lekker wordt.
 • Meringue: gebruik ik regelmatig als topping voor een van mijn favoriete taartrecepten, deze appeltaart met meringue, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Koekjes van maken, gewoon zó opeten als schuimpjes… Dus dat wil ik dit jaar eens proberen!
 • Pulled pork: al zo vaak gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Dit jaar wil ik daar verandering in brengen.
 • Spruitjes: ik lust ze niet! Maar daar wil ik niet aan, er moet een recept zijn waarbij ik spruitjes wel lekker vind, en dat recept ga ik in 2017 proberen te vinden.

Ik ben ook heel benieuwd wat er op jouw food-bucketlist staat! Laat het me weten in de comments…

1 Reactie

 • Anne-Marie
  31 december 2016 at 09:03

  Mooie lijst! Ik heb het ook een tijdje gedaan, per kwartaal. Misschien ga ik daar maar weer eens mee beginnen. Op mijn lijst in ieder geval puddingbroodjes, mosterdsoep, bokkepootjes en churros.

  Reply

Laat een reactie achter