Menu
hersenspinsels

Food-bucketlist – terugblik op 2017 & de lijst voor 2018

Meringuekoekjes met frambozencurd

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist. Het is altijd leuk om een paar recepten op een lijstje te zetten die je gewoon echt een keer wilt maken. Maar ja, zoals dat gaat met goede voornemens: eind januari ben je ze meestal al vergeten. Dat wilde ik dit jaar voorkomen, dus ik had al vooruit gepland en bedacht dat ik halverwege het jaar een blogje wilde schrijven over de voortgang van mijn food-bucketlist. Zo aan het einde van het jaar is het tijd voor een ‘eind-evaluatie’ en natuurlijk maakte ik meteen een food-bucketlist voor 2018!

De lijst voor 2017

 • Citroentaart: stond in 2016 ook al op de lijst maar ik heb ‘m nog steeds niet gemaakt *schaam*
 • Frikadelbroodjes: jazeker, dit is gelukt! En lekker dat ze zijn! En zo makkelijk te maken… Bekijk het recept voor frikandelbroodjes maar.
 • Hummus: na een paar mislukte pogingen heb ik eindelijk een versie gemaakt die ik lekker vind: pompoenhummus! Erg lekker als dip voor worteltjes.
 • Key lime pie: ook deze taart op mijn lijstje heb ik helaas niet kunnen afstrepen.
 • Meringue: met meringue ben ik losgegaan dit jaar! Ik maakte meringue-koekjes met een vulling van lemoncurd, vanille-meringues, een heerlijk ‘damesgeluk’ toetje met meringue én roze meringues met een vulling van frambozencurd.
 • Pulled pork: helaas, dit is er nog niet van gekomen!
 • Spruitjes: mijn missie was om in 2017 een recept te vinden waarin zelfs ik spruitjes lekker vind. En dat is gelukt! Met deze ovenschotel met spruitjes.

De lijst voor 2018

 • Citroentaart – hij gaat er wéér op!
 • Chin Chin – een Nigeriaans koekje, een soort mini-oliebolletjes. Op de middelbare school had ik een vriendinnetje wiens moeder dit wel eens maakte. Zo lekker! Mijn moeder vond laatst mijn handgeschreven recept. Jaren oud dus, en te leuk om het niet zelf eens te maken!
 • Key lime pie – ook die gaat gewoon weer op de lijst.
 • Spiraaltaart – ik vind ze zo fotogeniek en volgens mij is het ook heel therapeutisch om zo’n mooie spiraaltaart met verschillende soorten groenten te maken, haha!
 • Hele vis – met vis ben ik niet zo avontuurlijk… Ik hou het voornamelijk bij filetjes en daarom zou ik het heel tof vinden om eens een hele vis te bereiden.
 • Pavlova – nu ik weet hoe ik meringue moet maken, wil ik ook eens zo’n prachtige grote pavlova uit de oven toveren. Zo’n indrukwekkend dessert vind ik dat altijd.
 • Wildpluk recept – ik ben sinds kort helemaal into wildplukken en ik wil graag mijn collectie wildplukrecepten verder uitbreiden. (denk: brandnetelsoep, of een hartige taart met plantjes die ik in de natuur heb gevonden).

Ik ben ook heel benieuwd wat er op jouw food-bucketlist staat! Laat het me weten in de comments…

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter