Menu
hersenspinsels

Foodblogevent september – de inzendingen én de winnaar

Pasta pesto met spek en kip

In augustus won ik het Foodblogevent ‘Schaamteloos genieten’ met deze heerlijke appelkruimel cheesecake. Het was dan ook aan mij om het thema voor de maand september te bedenken. Het werd ‘Heerlijk herfstig’. Want stiekem houd ik eigenlijk best van de herfst met zijn vreselijke weer, des te meer tijd om lekker de keuken in te duiken!

Maar goed, laat ik jullie niet langer in spanning houden. Wie deden er mee aan het Foodblogevent deze maand, en wie is de winnaar?

De inzendingen

Gereon van gereonskeukenthuis.nl maakte een bijzondere pastaschotel met eendenworstjes. De herfstige touch in dit gerecht komt van de eend (het jachtseizoen begint een maandje vóór de herfst) en van cantharellen, een typische herfstgroente.

Ellouisa van ellouisacooking.blogspot.nl maakte een upside down peren-caramelcake. Een recept dat perfect in het thema past, want naast appels zijn ook peren typische herfstvruchten! Door de toevoeging van kaneel krijgt de cake een extra herfst-tintje.

De derde inzending kwam van Barbara (gewoonlekkerkoken.blogspot.nl). Zij maakte een salade. Misschien is een salade niet persé iets waarbij je meteen aan herfst denkt, maar Barbara maakte een lauw-warme salade met kastanjechampignons. En ja, dan past een salade ineens prima in het thema!

Ook Elisabeth van elisabethskitchen deed mee. Ze maakte een herfst-schotel met o.a. oesterzwammen en camembert. Door de spekjes wordt deze schotel nog eens extra hartig. Echt comfort food!

Ageeth van ageetheetenkookt.blogspot.nl maakte een herfst-sandwich. Met pompoen, blauwe kaas en salie komen ook in dit gerecht weer typische, rijke herfstsmaken naar voren.

Christien van oesters-en-uien.blogspot.nl maakte een heerlijk hartige soep, wat mij betreft hét gerecht in de herfst om te eten na een lekkere wandeling! Ze deed o.a. doorgeschoten snijbonen, spekjes én rookworst in de soep. Een lekker rijk gerecht dus.

Natuurlijk bedacht ik zelf ook een recept voor het foodblogevent, het werd deze herfstige pasta met spek, champignons en prei.

De winnaar

Pfff, moeilijk om te kiezen! Uiteindelijk heb ik gekozen voor het gerecht van Elisabeth omdat dit voor mij echt ultiem herfstig is: oesterzwammen, tijm, appel, kaneel… En door de spekjes en de camembert wordt het echt comfort food, precies waar ik trek heb op een herfstige dag! Dus Elisabeth, bij deze draag ik het stokje voor de maand oktober aan jou over, ik ben benieuwd naar je thema. De andere deelnemers: superleuk dat jullie mee hebben gedaan, bedankt!

1 Reactie

  • ElisabethsKitchen
    30 september 2015 at 11:59

    Dank je wel… Een eer. De andere inzendingen zijn ook echt top. Ik ga verzinnen…

    Reply

Laat een reactie achter