Volg culi-sandra.nl op:
Brownie met banaan en noten

Brownie met banaan en noten

 

De Foodblogswap blijf ik een fantastisch concept vinden. Iedere maand mag je van een ander blog een recept uitzoeken, hier je eigen draai aan geven en dit recept posten. Dé manier om kennis te maken met andere bloggers.

Deze maand kookte ik van At Sowyen’s Kitchen. Sowyen is onlangs verhuisd naar Shanghai. Heel tof, ik ga deze metropool zelf bezoeken in januari en ben er zó benieuwd naar! Het is dan ook niet verrassend dat je op Sowyen’s blog veel Aziatische recepten vindt. Maar daarnaast staan er nog veel meer heerlijke gerechten online, dus het was weer lastig kiezen. Op een gegeven moment stuitte ik op een recept voor Paleo Brownies. Nu heb ik helemaal niets met Paleo, maar des te meer met Brownies!

De avocado in het recept verving ik door een banaan, en de pure chocolade voor melkchocolade met hazelnoten. Een deel van het cacaopoeder verving ik daarnaast door bloem. Daardoor is deze brownie vast niet meer paleo-proof, maar nog wél heel lekker!

Recept brownie met banaan en noten

(voor ca 9 stukjes brownie)

  • 1 banaan
  • 120 ml honing
  • 2 eieren
  • 60 gr cacaopoeder
  • 60 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gr melkchocolade met hazelnoten

Bekleed een brownievorm van 20×20 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de banaan in stukjes en doe deze in een kom. Voeg de honing toe en meng goed met een mixer.

Klop de eieren een voor een door het banaan/honingmengsel.

Zeef de cacao, bloem en bakpoeder en mix deze door het beslag.

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie (doe de stukjes chocolade in een glazen kom en zet deze boven een pan met zachtjes kokend water, blijf roeren tot de chocolade gesmolten is).

Spatel de gesmolten chocolade door het beslag en doe het brownie-beslag in de vorm.

Bak de brownie in 20-35 minuten gaar. Je kunt de brownie een week bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast, maar ik kan me niet voorstellen dat je dat zou willen :-)

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter

Volg Culi-Sandra op Facebook