zoet

IJsbonbons met yoghurt en noten

IJsbonbons met yoghurt en noten

 

Leuk, het is weer ‘die tijd van de maand’ – tijd voor de FoodBlogSwap! Bij de FoodBlogSwap wordt je gelinkt aan een ander blog, waarvan je een recept gaat maken. De bedoeling is dat je het recept iets aanpast en vervolgens op je eigen blog publiceert. Leuk, zo maak je dingen die je anders misschien niet snel maakt, en je maakt kennis met nieuwe blogs!

Deze maand werd ik gelinkt aan ellouisacooking.blogspot.nl Een blog met veel recepten uit de Marokkaanse keuken. Leuk, want die is voor mij vrij nieuw! Op haar blog staan veel bakrecepten. Niet alleen taart en koekjes, maar ook veel brood. Brood bakken is iets wat ik zelf nooit doe, dus leuk om te zien dat Ellouisa laat zien dat dit eigenlijk heel makkelijk is. Ik vond het erg moeilijk een recept te kiezen. Ga ik voor een van de waanzinnige taarten (Maltesertaart! Appel-carameltaart!) een traditioneel Marokkaans gerecht of toch iets anders?

Uiteindelijk koos ik de walnootbonbons. Ik ben namelijk gek op spijs en was toch wel op zoek naar een niet al te ongezond gerecht. Ik heb het gerecht wel nog wat gezonder gemaakt, zo dipte ik de spijs niet in de witte chocolade, maar in de Griekse yoghurt en bewaar ik de ijsbonbons in de vriezer. Zo heb je een superlekker snackje dat ook nog eens super gezond is!

Kies voor de yoghurt een yoghurt die een beetje dik is, zodat de yoghurt niet van je ijsbonbons afdruipt!

Recept ijsbonbons met yoghurt en walnoten

(voor ca 10 ijsbonbons)

 • 100 gr walnoten
 • 2-3 el honing
 • kommetje Griekse yoghurt

Maal de walnoten heel fijn met behulp van een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje wat honing toe, tot het mengsel eruit ziet als spijs. Vorm schijfjes van het spijs en zet koud weg zodat ze wat op kunnen stijven.

Klop de yoghurt los en dip de walnootbonbons erin. Leg ze op een bord dat je hebt bekleed met bakpapier, en zet ze in de vriezer.

Je kunt de ijsbonbons eventueel versieren met een beetje gesmolten chocolade.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Elien

  Wat leuk en zo simpel!! Zeker met een weertje zoals vandaag smaakt dat vast heerlijk!

  28 juni 2015 at 18:33
 • Reply Eef

  Zien er lekker uit Sandra! Ideaal voor de zomer :)

  27 juni 2015 at 13:07
 • Reply ellouisa

  Hee wat leuk om te zien!en goed idee met de yoghurt,een ijskoud ijssnackje in de zomer. Dat ga ik ook eens doen.groetjes ellouisa

  27 juni 2015 at 06:58
 • Reactie achterlaten