Menu
hersenspinsels

Foodbucketlist – de voortgang

Citroen meringue cupcakes

Traditiegetrouw maak ik elk jaar een lijstje met recepten die ik graag eens zou willen maken. Misschien heb jij ook wel van die recepten die je al héél lang wilt maken, maar waar het nooit van komt. Herkenbaar? Daarom maak ik dus elk jaar zo’n bucketlist! Aan het begin van het jaar stelde ik dus ook weer een lijstje op, en om mezelf eraan te herinneren af en toe eens naar deze lijst te kijken, plan ik halverwege het jaar een update-artikel in. Lees je mee met hoever ik nu ben gekomen?

Mijn bucketlist-recepten

 • Citroentaart – zo’n prachtige lemon meringue taart staat al sinds 2016 op mijn lijst en guess what, het is me nog steeds niet gelukt hem te maken! Ik heb voor de tweede keer een poging gedaan, dat wel, maar die mislukte… (en ik zal je vertellen, dat was niet de eerste keer!) Uiteindelijk maakte ik van de rest van de ingrediënten zalige citroen cupcakes met meringue. Ook heel lekker, maar die taart moét echt een keer lukken!
 • Chin Chin – We hebben eind vorig jaar onze frituurpan weggedaan dus deze Nigeriaanse oliebolletjes heb ik nog niet gemaakt. Past ook meer bij oud & nieuw, dus misschien komt het er later dit jaar nog van!
 • Gnocchi – heb ik wel gemaakt, maar het was toen nog te donker om mooie foto’s te maken, een paar weken geleden maakte ik het opnieuw, want nu is het ‘s avonds lekker lang licht! Het recept is echt een ‘comfort food’ recept geworden wat niet zo past bij de zomer, dus je moet nog eventjes wachten op mijn recept voor gnocchi!
 • Broeder – een traditioneel West-Fries recept voor een soort zoetig brood dat je eet met stroop. Mijn moeder was hier vroeger gek op maar zelf had ik het nog nooit gegeten, daarom wilde ik het graag een keer maken. Ik heb via Marktplaats een speciale broedervorm op de kop getikt en onlangs maakte ik voor het eerst broeder. Helaas had ik de vorm niet goed vastgezet in de pan waardoor hij om was gevallen en er water in de vorm was gekomen. De onderkant was daardoor niet helemaal gaar en hij kwam niet helemaal mooi uit de vorm. Lekker was het wel, dus ik ga nog een keer een poging wagen. Met een nóg beter ingevette vorm en een pollepol door de lus van de vorm, zodat ik hem vast kan zetten aan de pan.
 • Dumplings – dit lijkt me een enorme uitdaging en misschien wel een te grote… Het is er in ieder geval nog niet van gekomen!
 • Hele vis – het wordt beschamend, maar ook dit heb ik nog steeds niet aangedurfd. Terwijl dit ook vorig jaar al op mijn bucketlist stond.
 • Gehaktbrood – heb ik wel gemaakt en het was me een partij lekker! En een partij onfotogeniek! Echt, het zag er helemaal niet lekker uit… Dus ik moet even uitvogelen hoe ik dit een beetje appetijtelijk op de foto kan krijgen.

Pavlova met rood fruit

 • Pavlova – deze kan ik wél van mijn lijstje schrappen. Toen ik aan de slag ging met het maken van vanillevla, bleven er vier eiwitten over. Precies genoeg om een zalige pavlova te maken. Wat een heerlijk toetje en zo simpel te maken, dit ga ik zeker vaker maken!
 • Spekkoek – dit lijkt me nog steeds heel leuk om te maken maar ook dit is er helaas nog niet van gekomen… Lijkt me echt iets voor een regenachtige zondag, dus misschien later dit jaar!

Wat staat er nog op jouw food-bucketlist?

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter