Menu
hersenspinsels

Foodbucketlist – terugblik op 2018 en de lijst voor 2019

Brandnetelquiche

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist met recepten die ik in 2018 wilde maken. Ik vind het namelijk leuk om een lijstje van recepten te hebben die ik altijd al eens heb willen maken, maar waar het nooit van komt. Herkenbaar? Daarom maak ik dus elk jaar zo’n bucketlist! Lees je mee met de recepten die ik in 2018 wel/niet heb gemaakt, en wat er voor 2019 op de lijst komt?

De lijst voor 2018

 • Citroentaart – staat al sinds 2016 op mijn bucketlist! En ik waagde dit jaar een poging, maar die mislukte finaal. Deze gaat mee naar de lijst voor 2019.
 • Chin Chin – een Nigeriaans koekje, een soort mini-oliebolletjes. Op de middelbare school had ik een vriendinnetje wiens moeder dit wel eens maakte. Zo lekker! Mijn moeder vond eind vorig jaar het recept ineens weer. Jaren oud dus, en te leuk om het niet zelf eens te maken! Helaas is het er niet van gekomen om zelf chin chin te maken.
 • Key lime pie – stond sinds een bezoek aan Florida in 2016 op de bucketlist, maar ook deze heb ik nog niet gemaakt. Gaat lekker hè?
 • Spiraaltaart – het leek me heel therapeutisch om zo’n mooie taart te maken en ja hoor, dat bleek ook zo te zijn. De spiraal quiche maakte ik eerder dit jaar en ik ben er best een beetje trots op. Ik gebruikte verschillende soorten groenten en deed er ook nog brie tussen. Superlekker én heel fotogeniek!
 • Hele vis – met vis ben ik niet zo avontuurlijk… Ik hou het voornamelijk bij filetjes en daarom wil ik heel graag eens een hele vis bereiden. Maar dat komt er maar niet van…
 • Pavlova – nu ik weet hoe ik meringue moet maken, wil ik ook eens zo’n prachtige grote pavlova uit de oven toveren. Zo’n indrukwekkend dessert vind ik dat altijd. Ik waagde een poging met een rest Italiaans schuim wat ik had ingevroren (dat was over van mijn poging tot lemon meringue pie maken) maar nadat de taart was mislukt, mislukte ook deze meringue nog eens! Ik had hem denk ik niet lang genoeg gebakken… Helaas. Ik heb er toen maar een Eton Mess van gemaakt (met aardbei, heerlijk!). Deze moet dus ook nog eens in de herhaling.
 • Wildpluk recepten – vorig jaar ben ik wat actiever geworden met wildplukken en ik wil graag mijn collectie wildplukrecepten verder uitbreiden. Dat is dit jaar alweer goed gelukt, ik maakte een overheerlijke quiche met brandnetels. Klinkt misschien gek, maar dit moet je zeker eens proberen!

De lijst voor 2019

 • Citroentaart – die moet er toch echt weer op!
 • Chin Chin – ook deze gaat mee naar 2019. We hebben wel een maandje geleden onze frituurpan weggedaan met de intentie om er geen nieuwe meer voor terug te kopen, dus ik moet nog even bedenken hoe ik deze dan ga frituren…
 • Gnocchi – heb ik één keer eerder geprobeerd te maken maar dat was niét te eten… Daarom wil ik dit jaar op zoek naar een goed recept voor gnocchi!
 • Broeder – een gerecht waar ik mijn moeder vaak over heb horen praten, maar gegeten heb ik het nog nooit. Het is een traditioneel West-Fries recept voor een soort ‘deegbal’ die je eet met stroop. Het schijnt geen makkelijk recept te zijn, dus het zou zomaar kunnen dat ik hier meerdere pogingen voor nodig heb.
 • Dumplings – ik ben helemaal niet goed in netjes koken, dus het maken van dumplings lijkt me een enorme uitdaging. En juist daarom gaat dit gerecht op de lijst!
 • Hele vis – omdat deze ook niet is gelukt, neem ik deze ook mee naar volgend jaar.
 • Gehaktbrood – kan mijn broertje heel lekker maken. Ik ben van plan hem zijn recept te ontfutselen dit jaar!
 • Pavlova – mijn poging in 2018 mislukte, maar zo makkelijk geef ik niet op. Deze gaat mee naar 2019!
 • Spekkoek – vind ik zalig maar ik koop het altijd kant en klaar. Het lijkt me leuk – maar ook een monsterklus – om het een keertje zelf te maken.

Wat staat er nog op jouw food-bucketlist?

6 Reacties

 • Lianne
  3 januari 2019 at 11:35

  Leuk lijstje! Spekkoek staat ook op mijn lijst, maar ik ga hem eerst met een pakje maken, want die heb ik nog liggen. :)

  Reply
  • Sandra
   3 januari 2019 at 13:05

   Oh joh, ik wist niet eens dat je daar pakjes voor had, wat grappig! Leuk hoor, hoop dat hij goed lukt!

   Reply
 • Atie
  2 januari 2019 at 15:16

  Mooie lijst! Ik hoop dat de broeder gaat lukken!

  Reply
  • Sandra
   2 januari 2019 at 18:30

   Ik ook! Ik ben al op zoek naar een vorm :-)

   Reply
 • Anne-Marie
  2 januari 2019 at 08:41

  Leuke lijst! Die spekkoek valt echt reuze mee kan ik je vertellen. Je moet alleen even zorgen dat je een (regenachtige) middag thuis bent. Het is misschien tijdrovend, maar verder wel heel simpel.

  Reply
  • Sandra
   2 januari 2019 at 18:23

   Goed om te weten, moet er toch echt eens mee aan de slag!

   Reply

Laat een reactie achter