Menu
hotspots

Foodfestival aan de Zaan

Foodfestival aan de Zaan

Het Food Festival aan de Zaan is een ontzettend leuk foodfestival in Wormerveer, in de toch al gezellige Zaanbocht. Ongeveer 60 foodtrucks, live muziek en een heerlijk zonnetje maken er elk jaar weer een fijne avond van!

Vrouwen met Ballen

Eén van de vaste stops is altijd Vrouwen met Ballen. Een geniale naam natuurlijk, en hun ballen zijn dat ook. De Vrouwen bakken in hun kraampje heerlijke risottoballen. Bijvoorbeeld met truffel en paddenstoelen, een variant met chorizo én een zoete versie met frambozen. De versie met chorizo is mijn favoriet.

Damesgeluk

Foodfestival aan de Zaan - Damesgeluk

Een toetje mag natuurlijk niet ontbreken en vaste prik is dit zalige toetje. Een portie ‘damesgeluk’. Meringue met een dikke laag lemoncurd, vers rood fruit & slagroom. Goddelijk! Zo lekker, dat ik het zelf een keer namaakte.

Eigenlijk is het jammer dat je op zo’n festival niet alles kunt proeven, want mán wat was het lastig kiezen! Zo stond er een truck met fantastische Gin & Tonic combinaties (helaas moest ik rijden), een hamburgertruck en werden er bij verschillende trucks heerlijk uitziende tapas-plankjes geserveerd. En wat dacht je van een vegetarische gyros en te lekker ruikende kokosballen van Madame Cocos (die ik overigens wel mee naar huis heb genomen)?

Food Festival aan de Zaan 2023

In 2023 vindt het Food Festival aan de Zaan plaats op vrijdag 14 juli. Be there!

Meer info op de Facebookpagina van het Food Festival: https://www.facebook.com/FoodfestivalaandeZaan

2 Reacties

 • Eef
  22 juli 2015 at 05:46

  Wat een leuk verslag! Ziet er goed uit en inderdaad ik zou denk ik ook echt moeite hebben om een keuze te kunnen maken dus al dat lekkers ;) Hoop er volgend jaar ook bij te zijn :)

  Reply
 • Anne-Marie
  20 juli 2015 at 11:58

  Leuk zijn dat soort festivals altijd he! En je hebt gelijk, kiezen is TE moeilijk. Maar je hebt wel hele goede keuzes gemaakt. Risotto ballen, mmmm, goddelijk!

  Reply

Laat een reactie achter