hotspots

Foodfestival aan de Zaan

Foodfestival aan de Zaan

Een paar weken geleden bezocht ik het Food Festival aan de Zaan, een ontzettend leuk foodfestival in Wormerveer, in de toch al gezellige Zaanbocht. Ongeveer 60 foodtrucks, live muziek en een heerlijk zonnetje maakten er een fijne avond van!

Na eerst een verkenningsrondje over de Zaanbocht te hebben gelopen, besloten we als eerste een stop te maken bij Vrouwen met Ballen. Een geniale naam natuurlijk, en hun ballen waren dat ook. De Vrouwen bakken in hun kraampje heerlijke risottoballen. Een versie met kaas en mosterd, eentje met truffel en paddenstoelen, een versie met salami én een zoete versie. Zelf proefde ik die met truffel en die met salami, erg lekker! De prijzen zijn ook heel redelijk: 3 ballen voor €5.

Daarna door naar de kaasfondue. Daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken en ook al is het 25 graden, dat gaat er altijd wel in! Lekker geserveerd met brood en Amsterdamse uitjes.

Foodfestival aan de Zaan - Damesgeluk

Een toetje mocht natuurlijk niet ontbreken en dat haalden we dan ook als laatste. Een portie ‘damesgeluk’ werd het. Meringue met een dikke laag lemoncurd, vers rood fruit & slagroom. Goddelijk!

Eigenlijk is het jammer dat je op zo’n festival niet alles kunt proeven, want mán wat was het lastig kiezen! Zo stond er een truck met fantastische Gin & Tonic combinaties (helaas moest ik rijden), een hamburgertruck en werden er bij verschillende trucks heerlijk uitziende tapas-plankjes geserveerd. En wat dacht je van een vegetarische gyros en te lekker ruikende kokosballen van Madame Cocos (die ik overigens wel mee naar huis heb genomen)?

Vorig jaar werd het Food Festival aan de Zaan voor het eerst georganiseerd en trok het 8.000 bezoekers. Dit jaar waren dat er al 11.000…. Ik zeg: volgend jaar weer! In 2017 vindt het Food Festival aan de Zaan plaats op 7 juli. Be there!

Meer info op de Facebookpagina van het Food Festival: https://www.facebook.com/FoodfestivalaandeZaan

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Wat een leuk verslag! Ziet er goed uit en inderdaad ik zou denk ik ook echt moeite hebben om een keuze te kunnen maken dus al dat lekkers ;) Hoop er volgend jaar ook bij te zijn :)

  22 juli 2015 at 05:46
 • Reply Anne-Marie

  Leuk zijn dat soort festivals altijd he! En je hebt gelijk, kiezen is TE moeilijk. Maar je hebt wel hele goede keuzes gemaakt. Risotto ballen, mmmm, goddelijk!

  20 juli 2015 at 11:58
 • Reactie achterlaten