Menu
hersenspinsels

Foodfoto’s – voor en na

Het leek me leuk om weer eens een stuk te plaatsen waar jullie – hopelijk – een beetje om kunnen lachen. Weer een beetje afwisseling in plaats van alleen maar recepten. Leuk toch? En zo niet, dan hoor ik dat graag in de comments ;-)

Als je me een beetje volgt op social media dan zie je misschien wel eens voorbij komen dat ik een oud recept heb geüpdatet met een nieuwe foto. Dat doe ik met een goede reden. In de begintijd van mijn blog hield ik er namelijk niet zoveel rekening mee dat er ook daadwerkelijk mensen op mijn blog komen. Mensen die op zoek zijn naar een lekker recept. En tja, die wil je wel een beetje ‘lokken’ met een lekkere foto. Tenminste, als ik een foto zie van een gerecht dat er niet lekker uit ziet, ga ik het toch minder snel maken. Zo denk jij er misschien ook over? Nou, dan snap je wel waarom ik deze recepten de afgelopen tijd opnieuw  heb gekookt en op de foto gezet…

1. Koolvis met Parmaham en pesto

Deze foto staat met stip op nummer 1! Als we het op het werk hebben over vieze foodfoto’s, komt hij gegarandeerd weer naar boven. ‘de koolvis’. Als mijn collega’s het daarover hebben, dan gaat het over deze foto, vies hè!

Ik bedoel, je kunt niet eens zien dat het een stukje vis is haha! Daarom maakte ik de foto vorig jaar opnieuw. Het is alsnog geen topfoto, maar ik ben wel tevreden met het resultaat! En natuurlijk deel ik ook het recept voor koolvis met parmaham en pesto met je.

Koolvis met parmaham en pesto

2. Kipworstjes met spek en feta

Jongens jongens… Dit vond ik toch wel een terechte nummer twee hoor. Kijk nou toch eens…

Worstjes met kip, spek en feta

Dit ziet er toch eigenlijk niet eens eetbaar uit? Deze kipworstjes met spek en feta moést ik dan ook opnieuw maken want ik wil mijn bezoekers niet wegjagen natuurlijk. Dit is het resultaat van de nieuwe foto. Een gerecht wat lastig lekker op de foto te zetten is, maar het ziet er in ieder geval een stuk smakelijker uit dan eerst!

Worstjes van kip, feta en spek

3. Ricotta pannenkoekjes met bacon

Ik denk dat ik hier de les leerde dat bacon niet persé een fotogeniek gerecht oplevert….

Ricottapannenkoekjes met bacon en stroop

Maar lékker dat deze ricotta pannenkoekjes zijn! Door de ricotta worden ze heerlijk fluffy en ik vond dan ook dat dit gerecht een veel lekkerdere foto verdiende. Dat werd deze, met plakjes banaan (want die zijn wél fotogeniek) en de bacon aan de onderkant van de pannenkoeken ;-)

Ricotta pannenkoekjes met bacon en stroop

4. Gegrilde zalmspiesjes met citroen

Gegrilde zalmspiesjes met citroen

Tja, waarom ik het een goed idee vond om deze gegrilde zalm spiesjes met citroen nog rauw op de foto te zetten… Ik weet het niet. Ook snap ik niet zo goed dat ik zo’n onscherpe foto op Instagram durfde te zetten. Het leuke filtertje om de rand helpt ook niet echt de aandacht af te leiden… Nee, dan ben ik toch een stuk tevredener met het nieuwe resultaat:

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen

5. Maiskoekjes met bacon

Ik zei het al eerder: bacon is gewoon niet zo fotogeniek. Tenminste, niet als je het in een pannenkoekje meebakt. Kijk dit nou: Maiskoekjes met bacon en guacamole

Het ziet er vettig uit en helemaal niet lekker! Terwijl de smaak van dit gerecht juist zo top is… Dus gingen deze maiskoekjes in de remake. Nog steeds met bacon, maar dan er apart bij geserveerd. Ziet er meteen een stuk smakelijker uit toch?

Maiskoekjes met bacon en guacemole

6. Splitijsjes met mango

Tja, van deze foto krijg ik geen lekker zomers gevoel. Jij wel?

Ook deze split ijsjes moesten dus opnieuw gemaakt worden. Wat een straf :-)

Splitijsjes met sinaasappel en mango

Nou, dat waren ze dan! Een paar van mijn allerlelijkste foodfoto’s. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben, ik wel in ieder geval, haha! Fotograferen blijft niet mijn ding – laat mij maar lekker schrijven – maar ik ben toch wel blij met de vooruitgang die ik heb geboekt in de afgelopen paar jaar!

5 Reacties

 • Atie Groot
  8 november 2017 at 16:08

  Leuk om het verschil te zien Sandra! Je foto’s zijn veel beter geworden, het ziet er nu heel verzorgd en lekker uit.

  Reply
 • Eef
  6 november 2017 at 19:52

  Geweldig leuk artikel! Je bent echt zoveel beter geworden in foto’s maken – zo tof om te zien.

  Reply
 • Lianne
  6 november 2017 at 18:47

  Waauw, zo gaaf, dat je zo vooruit bent gegaan. Heel leuk artikel! :)

  Reply
 • MARIJKE
  6 november 2017 at 08:07

  Waaauw die nieuwe ijsjes foto! Zo mooi!

  Reply
 • Anne-Marie
  6 november 2017 at 07:21

  Nou, als ik zo naar je nieuwe foto’s kijk, heb je zeker wel fotografie skills hoor. Vooral die laatste van de ijsjes is echt mooi. Leuk artikel geworden!

  Reply

Laat een reactie achter