reviews

Foodie-nieuws april

Toetje: vanille-ijs met After Eight

Wat een leuke maand was april! Met uitnodigingen voor een diner in een huiskamerrestaurant, een BBQ event en een fijne Foodybox vol heerlijke spullen!

Christine’s keuken

Op uitnodiging mocht ik – samen met andere bloggers & journalisten – kennismaken met het gezellige huiskamerrestaurant Christine’s Keuken in Uitgeest. Thuiskok Christine schotelde ons drie heerlijke gangen voor: vooraf asperges met gerookte zalm, als hoofdgerecht varkenshaas met aardappeltjes en een waanzinnige salade, en als toetje homemade vanille-ijs met After Eight. Echt een leuke ervaring om eens te eten in zo’n huiskamerrestaurant. Heel gezellig en ongedwongen. Aanrader dus!

Harlem BBQ

Harlem BBQ

De dag daarna was het tijd voor de Harlem BBQ. Bij deze BBQ & Kamado Experience Shop in Haarlem kun je terecht voor BBQ Masterclasses en het kopen van prachtige BBQ’s, maar wij waren er voor de opening van het barbecue seizoen! Ik proefde er allerlei lekker vlees – met als hoogtepunten gegrilde bavette met een heerlijke pesto en een rendangburgertje op een zwart (!) bapaobroodje. Ik was er gezellig met Eef van Eefkooktzo.nl en natuurlijk moesten er eerst héél veel foto’s gemaakt worden voor we konden beginnen met eten :-)

Foodybox

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

Vier keer per jaar ontvang ik de Foodybox thuis. Krijg er altijd een beetje een kerst-pakket gevoel van, zo’n grote doos vol lekkere dingen! Ook deze keer zaten er weer veel lekkere dingen in. Truffelkaas van De lekkerste Kaas, Jersey-melk & -yoghurt, Heks’nkaas & -boter (die laatste is nieuw), thee van Celestial… Zelfs een verse gerookte makreel! Met de kaas maakte ik een heerlijke pizza met asperges, rauwe ham en truffelkaas. Ook zat er orechiette & pastasaus van Grand’Italia in de box, waar ik een heerlijk pasta-recept mee maakte. En met de Jersey-melk maakte ik een lekker ontbijtje: rijstpap met vanille en kardemom! Dit recept komt komende week online.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Wat was het lekker hè,die rendang burger! Jammer dat we elkaar zijn misgelopen.

  4 mei 2017 at 06:00
  • Reply Sandra

   Zeker jammer! Maar over twee weken maken we dat goed ;-)

   6 mei 2017 at 17:54
 • Reply Eef

  Was super gezellig bij de Harlem BBQ :) Leuk om samen heen te gaan! Ga nu snel de ijsvormpjes bestellen ;) haha

  29 april 2017 at 19:57
 • Reactie achterlaten