Menu
zoet

Frambozen cheesecake brownies

Cheesecake brownies met frambozen

Frambozen cheesecake brownies? Jep, je hoort het goed! Als de hemel bestaat dan moeten ze deze taart er wel serveren, echt een waanzinnig recept! Het originele recept komt van de geweldige blog van Caroline en ik heb het maar een klein beetje aangepast. Ik gebruik minder frambozen dan in het originele recept, en ik doe niet een laag brownie, een laag cheesecake en een laagje brownie, maar een laag brownie en dan een laag cheesecake voor nog meer contrast tussen de zoete brownie en de frisse cheesecake.

Het beste van twee werelden

Cheesecake brownie

Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden! Het bereiden van de taart is niet moeilijk maar het kost wel eventjes tijd. Je bent een half uur bezig om alles voor te bereiden, en daarna gaat de cheesecake brownie nog 50 minuten in de oven. Dat is best lang, maar als beloning krijg je er 15 tot 20 heerlijke stukjes taart voor terug! 

Brownies bewaren

Frambozen cheesecake brownies

Bewaar de frambozen-cheesecake brownies in de koelkast, dan blijven ze een dag of twee, drie goed. (de brownies smaken trouwens het beste op kamertemperatuur, dus haal ze wel een kwartier voor je ze gaat eten uit de koeling).

Je kunt ze trouwens ook prima invriezen. Ik raad aan om ze dan vooraf in stukken te snijden en daarna in een doos in te vriezen. Dan kun je bij acute brownie-trek er steeds een stuk uithalen ;-) Je kunt ‘m dan ook weer even opwarmen, in de oven op magnetron. Dan is het helemaal mega-lekker!

Recept frambozen cheesecake brownies

5 from 7 stemmen
Gang: TaartKeuken: VerjaardagNiveau: Gemiddeld
Voor

18

stukken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

266

kcal

Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept voor frambozen cheesecake brownies echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 pure chocolade

  • 200 gr 200 ongezouten boter

  • 400 gr 400 basterdsuiker

  • 5 5 eieren

  • 110 gr 110 bloem

  • 400 gr 400 roomkaas (bv MonChou)

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 100 gr 100 frambozen (vers of uit de diepvries)

  • Extra: bakvorm van 20×30 cm

Bereiding cheesecake-brownie

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de chocolade au bain marie (dat doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en er een vuurvaste kom op te zetten. Daar smelt je de chocolade in). Laat de chocolade ietsje afkoelen.
  • Klop ondertussen de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.
  • Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.
  • Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het brownie-mengsel en spatel het voorzichtig uit.
  • Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 50 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Serveer de frambozen cheesecake brownies in niet al te grote stukken want hij is erg machtig. Uit dit recept kun je minimaal 15 stukken halen, maar 18-20 lukt ook.
  • De brownies zijn in de koelkast enkele dagen houdbaar. Heb je teveel gemaakt? Je kunt de stukken ook goed invriezen voor later.
Recept frambozen cheesecake brownies

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Eef
    10 november 2016 at 12:08

    Dit ziet er heerlijk uit, hmm!

    Reply

Laat een reactie achter