zoet

Frambozen cheesecake brownies

Frambozen cheesecake brownies

Frambozen cheesecake brownies? Jep, je hoort het goed! Als de hemel bestaat dan moeten ze deze taart er wel serveren, echt een waanzinnig recept! Het originele recept komt van de geweldige blog van Caroline en ik heb het maar een klein beetje aangepast. Ik gebruik minder frambozen dan in het originele recept, en ik doe niet een laag brownie, een laag cheesecake en een laagje brownie, maar een laag brownie en dan een laag cheesecake. Ik vind dat het contrast tussen de zoete brownie en de frisse cheesecake dan beter naar voren komt.

Geen zin om deze frambozen cheesecake brownies zelf te maken? Haal dan een stukje bij mijn favoriete zaakje Baksels in Amsterdam.

Recept frambozen cheesecake brownies

(voor 18-24 brownies)

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr ongezouten boter
  • 400 gr basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 110 gr patentbloem
  • 400 gr roomkaas (mon chou)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr frambozen (vers of uit de diepvries
  • Extra nodig: bakvorm van 20×30 cm

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Smelt de chocolade* en laat ietsje afkoelen.

Klop de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.

Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.

Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het browniemengsel en spatel het voorzichtig uit.

Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 50 minuten gaar.

Serveer de frambozen cheesecake brownies in niet al te grote stukken want hij is erg machtig.

* Au bain marie smelten vind ik altijd een gedoe dus zelf smelt ik de chocolade meestal in de magnetron. Zet hem dan wel op de laagste stand (160 watt) en roer de chocolade elke halve minuut door (tegen het einde elke 15 seconden) want chocolade verbrand snel en dan kan je alles weggooien.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Dit ziet er heerlijk uit, hmm!

    10 november 2016 at 12:08
  • Reactie achterlaten