zoet

Frambozen cheesecake brownies

Cheesecake brownies met frambozen

Frambozen cheesecake brownies? Jep, je hoort het goed! Als de hemel bestaat dan moeten ze deze taart er wel serveren, echt een waanzinnig recept! Het originele recept komt van de geweldige blog van Caroline en ik heb het maar een klein beetje aangepast. Ik gebruik minder frambozen dan in het originele recept, en ik doe niet een laag brownie, een laag cheesecake en een laagje brownie, maar een laag brownie en dan een laag cheesecake voor nog meer contrast tussen de zoete brownie en de frisse cheesecake.

Het beste van twee werelden

Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden! Het bereiden van de taart is niet moeilijk maar het kost wel eventjes tijd. Je bent een half uur bezig om alles voor te bereiden, en daarna gaat de cheesecake brownie nog 50 minuten in de oven. Dat is best lang, maar als beloning krijg je er 15 tot 20 heerlijke stukjes taart voor terug! Heb je geen zin om deze frambozen cheesecake brownies zelf te maken? Haal dan een stukje bij Baksels in Amsterdam.

Recept frambozen cheesecake brownies

5 from 2 votes
Course: TaartDifficulty: Gemiddeld
Voor
stukken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

50

minuten

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade

  • 200 gr ongezouten boter

  • 400 gr basterdsuiker

  • 5 eieren

  • 110 gr bloem

  • 400 gr roomkaas (bv MonChou)

  • 1 tl vanille-extract

  • 100 gr frambozen (vers of uit de diepvries)

  • Extra: bakvorm van 20×30 cm

Bereiding cheesecake-brownie

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de chocolade au bain marie (dat doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en er een vuurvaste kom op te zetten. Daar smelt je de chocolade in). Laat de chocolade ietsje afkoelen.
  • Klop ondertussen de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.
  • Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.
  • Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het brownie-mengsel en spatel het voorzichtig uit.
  • Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 50 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Serveer de frambozen cheesecake brownies in niet al te grote stukken want hij is erg machtig. Uit dit recept kun je minimaal 15 stukken halen, maar 18-20 lukt ook.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Dit ziet er heerlijk uit, hmm!

    10 november 2016 at 12:08
  • Reactie achterlaten