zoet

Frambozen cheesecake cupcakes

Frambozen cheesecake cupcakes

Frambozen cheesecake cupcakes. Alleen de naam al zorgt ervoor dat je dit wilt maken toch? Of moeten de brosse bodem, de friszoete cheesecake – frambozenvulling en de mooie roze swirl je nog overtuigen?

Ik vind het altijd leuk om mijn baksels er met een klein beetje extra moeite extra spectaculair uit te laten zien. Dat is bij deze frambozen cheesecake cupcakes helemaal niet moeilijk. Door met een satéprikker de frambozensaus door de cheesecake-vulling te roeren, krijg je een prachtig gemarmerd effect!

Goed, genoeg gepraat: aan de bak!

Recept frambozen cheesecake cupcakes

(voor 16 stuks)

Voor de bodem:

  • 135 gr digestive koekjes
  • 40 gr boter
  • 2 el karamelsaus (Niet in huis? Je kunt ook 10 gr extra boter gebruiken maar ik vind het zoetje van de karamelsaus wel lekker!)

Voor de frambozen-swirl

  • 170 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 1 el suiker

Voor de cheesecake vulling

  • 450 gr Mon Chou
  • 150 gr suiker
  • 1 el vanille-extract
  • 2 eieren
  • snufje zout

Zet twee cupcake-vormen klaar en vul ze met 16 papieren vormpjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Roer de karamelsaus erdoor. Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.

Vul de cupcake-vormpjes elk met ongeveer een eetlepel van de koekkruimels. Druk de kruimelbodem goed aan. Dit gaat het makkelijkste door een waterglas even goed aan te drukken in de vormpjes.

Bak de bodems vijf minuten in de oven en laat afkoelen.

Maak ondertussen de cheesecakevulling en de frambozenswirl klaar.

Voor de frambozenswirl doe je de frambozen met de suiker in de keukenmachine. Maal alles fijn en zeef de frambozenpuree boven een kom. Vang het sap op en gooi de pitjes weg.

Klop de mon chou luchtig en voeg de suiker, het zout en het vanille-extract toe. Mix alles goed en klop vervolgens één voor één de eieren door het mengsel. Vul de cupcake-vormpjes nu met ongeveer twee eetlepels van het cheesecake-beslag.

Verdeel de frambozenpuree over de vormpjes. Je hebt ongeveer een theelepel per vormpje. Druppel in iedere vorm drie druppels van de frambozenpuree. Ga met een satéprikker een paar keer heen en weer door het frambozen cheesecake mengsel zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt.

Bak de frambozen cheesecake cupcakes 22 minuten op 160 graden en laat afkoelen. Laat de cupcakes verder afkoelen in de koelkast (ca 4 uur)

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten