Menu
zoet

Frambozentaart met kokos

Voor een high tea, een verjaardag of gewoon ‘zomaar’ bij de koffie of thee, deze frambozen-kokostaart is echt heerlijk. Je kunt hem in grote stukken snijden, maar er ook kleine blokjes van maken. Zelf serveerde ik de frambozentaart een keer in kleine staafjes gesneden bij een high tea. Een fijne aanvulling op de andere recepten!

Zoete frambozen- kokostaart

Deze frambozen-kokostaart heeft een heerlijk boterige bodem. De bovenlaag is heel bijzonder van structuur door de kokos. Af en toe kom je een framboos tegen, die zorgt voor een frisse fruitexplosie in je mond! Doordat je deze frambozentaart in een 20×30 bakvorm maakt, haal je er flink wat stukken uit. Je kunt er zeker 16 stukken uithalen. Zelf eet ik de taart het liefste als hij nog een beetje koud is, dan komt de boterige bodem namelijk extra goed tot zijn recht.

Frambozen-kokostaart

5 from 1 vote
Course: TussendoortjeCuisine: TaartDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

16

stukken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

1

hour 

25

minutes
Calorieën

377

kcal

Een zoet en boterig taartje met kokos en een frisse frambozenvulling. Heerlijk bij een kop thee!

Ingrediënten

  • 275 gr bloem

  • 3 el amandelmeel

  • 475 gr suiker

  • 250 gr roomboter (koud)

  • 1 tl kardemom

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 4 eieren

  • 2 tl vanille-extract

  • 2 el citroensap

  • 300 gr frambozen (vers of diepvries)

  • 90 gr kokosrasp

  • 1 snuf zout

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm van 30×20 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng 200 gr bloem met het amandelmeel, wat zout, de kardemom en 125 gr van de kristalsuiker.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en kneed het door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg overhoud. Doe het deeg in de bakvorm, druk goed aan en bak 25 minuten op 180 graden.
  • Meng de rest van de bloem met het bakpoeder en rasp de limoen.
  • Klop de eieren met de rest van de suiker en het limoensap in een paar minuten tot een luchtig mengsel.
  • Plet de frambozen een beetje (dan geven ze straks meer kleur af)
  • Schep de bloem, limoenrasp, frambozen en kokosrasp erdoor. Giet dit mengsel over de taartbodem.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden en bak de frambozen-kokostaart in 60 minuten gaar
  • Laat de taart goed afkoelen voor je hem in stukjes snijd. Zelf vind ik de taart het lekkerste als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan, en wanneer hij vrij koel wordt geserveerd (dan smaakt hij extra lekker boterig).

Opmerkingen

  • De frambozen-kokostaart blijft een dag of drie lekker als je hem afdekt met bijvoorbeeld een bijenwasdoek of aluminiumfolie en bewaart in de koelkast. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het niet lekker is om de frambozentaart in te vriezen.
Recept frambozentaart met kokos

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

3 Reacties

  • Martine
    16 januari 2019 at 09:11

    Dat ziet er lekker uit! Hoeveel bloem meng je in eerste instantie met de suiker en het amandelmeel?

    Reply
    • Sandra
      27 januari 2019 at 11:36

      Hi Martine, jeetje dat is suf zeg… Het is een oud receptje dus ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet meer weet. Ik moet ‘m maar eens opnieuw maken om hier weer achter te komen, stom!

      Reply
  • Eef
    30 mei 2015 at 09:58

    Hmm! Deze zien er echt té lekker uit. Dol op frambozen :)

    Reply

Laat een reactie achter