zoet

Frambozen-kokostaart

Frambozen-kokostaart

 

Voor een high tea, een verjaardag of gewoon ‘zomaar’ bij de koffie of thee, deze taartjes van frambozen en kokos zijn altijd heerlijk. Zelf serveerde ik de taart in kleine staafjes gesneden bij een high tea. Een fijne aanvulling op de andere recepten!

Deze frambozen-kokostaart is lekker zoet en boterig van smaak, maar de frambozen maken het een heerlijk fris taartje!

Recept frambozen – kokostaart

(voor ca 15 stukken of 30 staafjes)

  • 275 gr bloem
  • 3 el amandelmeel
  • 475 gr kristalsuiker
  • 250 gr roomboter
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-essence
  • 2 el citroensap
  • 300 gr frambozen
  • 90 gr kokosrasp

Bekleed een bakvorm van 30×20 cm met bakpapier.

Meng de bloem met het amandelmeel en 125 gr van de kristalsuiker. Kneed de roomboter door het mengsel tot je een kruimelig deeg overhoud. Doe het deeg in de bakvorm, druk goed aan en bak 25 minuten op 180 graden.

Meng de rest van de bloem met de nootmuskaat en het bakpoeder. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.

Klop de eieren met de rest van de suiker en de vanille-essence in een paar minuten tot een luchtig mengsel. Schep de bloem, citroensap, frambozen en kokos erdoor. Giet dit mengsel over de taartbodem en bak de frambozen-kokostaart in een uur gaar.

Laat de taart goed afkoelen voor je hem in stukjes snijd.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Martine

    Dat ziet er lekker uit! Hoeveel bloem meng je in eerste instantie met de suiker en het amandelmeel?

    16 januari 2019 at 09:11
    • Reply Sandra

      Hi Martine, jeetje dat is suf zeg… Het is een oud receptje dus ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet meer weet. Ik moet ‘m maar eens opnieuw maken om hier weer achter te komen, stom!

      27 januari 2019 at 11:36
  • Reply Eef

    Hmm! Deze zien er echt té lekker uit. Dol op frambozen :)

    30 mei 2015 at 09:58
  • Reactie achterlaten