Menu
zoet

Frambozen-kokostaart

Frambozen-kokostaart

 

Voor een high tea, een verjaardag of gewoon ‘zomaar’ bij de koffie of thee, deze taartjes van frambozen en kokos zijn altijd heerlijk. Zelf serveerde ik de taart in kleine staafjes gesneden bij een high tea. Een fijne aanvulling op de andere recepten!

Deze frambozen-kokostaart is lekker zoet en boterig van smaak, maar de frambozen maken het een heerlijk fris taartje!

Frambozen-kokostaart

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: TaartDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

15

stukken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

1

hour 

25

minutes
Calorieën

403

kcal

Een zoet en boterig taartje met kokos en een frisse frambozenvulling. Heerlijk bij een kop thee!

Ingrediënten

  • 275 gr bloem

  • 3 el amandelmeel

  • 475 gr suiker

  • 250 gr roomboter

  • 0,5 tl nootmuskaat

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 4 eieren

  • 2 tl vanille-extract

  • 2 el citroensap

  • 300 gr frambozen (vers of diepvries)

  • 90 gr kokosrasp

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm van 30×20 cm met bakpapier.
  • Meng de bloem met het amandelmeel en 125 gr van de kristalsuiker. Kneed de roomboter door het mengsel tot je een kruimelig deeg overhoud. Doe het deeg in de bakvorm, druk goed aan en bak 25 minuten op 180 graden.
  • Meng de rest van de bloem met de nootmuskaat en het bakpoeder. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
  • Klop de eieren met de rest van de suiker en de vanille-essence in een paar minuten tot een luchtig mengsel.
  • Schep de bloem, citroensap, frambozen en kokos erdoor. Giet dit mengsel over de taartbodem en bak de frambozen-kokostaart in een uur gaar.
  • Laat de taart goed afkoelen voor je hem in stukjes snijd.

Opmerkingen

  • De frambozen-kokostaart blijft een dag of drie lekker als je hem afdekt met bijvoorbeeld een bijenwasdoek of aluminiumfolie. Je kunt de taart ook invriezen.

3 Reacties

  • Martine
    16 januari 2019 at 09:11

    Dat ziet er lekker uit! Hoeveel bloem meng je in eerste instantie met de suiker en het amandelmeel?

    Reply
    • Sandra
      27 januari 2019 at 11:36

      Hi Martine, jeetje dat is suf zeg… Het is een oud receptje dus ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet meer weet. Ik moet ‘m maar eens opnieuw maken om hier weer achter te komen, stom!

      Reply
  • Eef
    30 mei 2015 at 09:58

    Hmm! Deze zien er echt té lekker uit. Dol op frambozen :)

    Reply

Laat een reactie achter