ontbijt

Frambozen ontbijtmuffins met kokos

Frambozen ontbijtmuffins

Ontbijten met muffins, daar wordt elke dag een beetje mooier van, toch? Het is toch ook heerlijk, en nog razendsnel ook. Immers maak je met dit recept 12 ontbijtmuffins, dus daar kun je een paar dagen mee vooruit. Ze zijn vrij snel te maken, dus als je zin hebt in een paar dagen een lekker ontbijt zonder dat je daar al te veel moeite hoeft te doen, wordt dit zeker een go to recept voor je! Eet je nooit thuis? Dan neem je ze lekker mee naar je werk, ook heel makkelijk!

Ontbijten met muffins

Maar zijn die ontbijtmuffins dan wel een beetje voedzaam? Nou, best wel! Je maakt ze namelijk met volkorenmeel dus ze vullen goed. Er gaat wel wat suiker in om de muffins lekkerder te maken, maar mocht je dat niet willen kun je uiteraard experimenteren met het gebruik van minder of zelfs helemaal geen suiker. Overigens zijn deze muffins helemaal niet extreem zoet hoor!

Frambozen ontbijtmuffins met kokos

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: TussendoortjeDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

258

kcal

Ontbijten met muffins? Dat is echt een feestje! Deze ontbijtmuffins van volkorenmeel zijn heerlijk gevuld met frambozen & kokos.

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 5 el geraspte kokos

  • 100 gr suiker

  • 1 snufje zout

  • 1 ei

  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 1 banaan

  • 2 handjes frambozen

  • 2 el havermout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het meel en het bakpoeder, de kokos, de suiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng alles door elkaar met een spatel.
  • Prak de banaan fijn en spatel deze door het beslag. Meng ook de frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bestrooi de muffins met de havermout en wat extra geraspte kokos. Bak de ontbijtmuffins in 25 tot 30 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Deze ontbijtmuffins blijven ongeveer 2 dagen lekker. Krijg je ze niet op binnen twee dagen? Vries de rest dan in voor later gebruik. Haal ze de avond ervoor uit de vriezer en je hebt de volgende ochtend een lekker ontbijtje. Je kunt deze muffins ook makkelijk meenemen als ontbijt naar je werk, of voor een picknick.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten