Menu
ontbijt

Frambozen ontbijtmuffins met kokos

Frambozen ontbijtmuffins

Ontbijten met muffins, daar wordt elke dag een beetje mooier van, toch? Het is toch ook heerlijk, en nog razendsnel ook. Immers maak je met dit recept 12 ontbijtmuffins, dus daar kun je een paar dagen mee vooruit.

Ontbijtmuffins om mee te nemen

Ze zijn vrij snel te maken, dus als je zin hebt in een paar dagen een lekker ontbijt zonder dat je daar al te veel moeite hoeft te doen, wordt dit zeker een go to recept voor je! Eet je nooit thuis? Dan neem je ze lekker mee naar je werk, ook heel makkelijk!

Gezonde frambozen muffins

Maar zijn die ontbijtmuffins dan wel een beetje voedzaam? Nou, best wel! Je maakt ze namelijk met volkorenmeel dus ze vullen goed. Er gaat wel wat suiker in om de muffins lekkerder te maken, maar mocht je dat niet willen kun je uiteraard experimenteren met het gebruik van minder of zelfs helemaal geen suiker. Of een suikervervanger, kan natuurlijk ook. Overigens zijn deze muffins helemaal niet extreem zoet hoor!

(kleine disclaimer: gezonde frambozen muffins vind ik trouwens lastig om te zeggen, want wat is gezond nou precies? Dat is volgens mij iets dat je bent en niet wat je eet…).

Invriezen

Of je deze muffins goed in kunt vriezen? Zeker! Doe ik zelf ook altijd. Want 12 muffins krijg ik niet zo snel op, haha! Na het bakken blijven de ontbijtmuffins ongeveer een dag of twee lekker vers. Vries ze het liefst meteen in na het bakken (wel eerst helemaal laten afkoelen), dan blijven ze ook in de vriezer lekker vers. Je kunt ze uiteraard per stuk weer ontdooien, dus dat is super handig.

Frambozen ontbijtmuffins met kokos

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: TussendoortjeNiveau: Eenvoudig
Voor

12

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

258

kcal

Ontbijten met muffins? Dat is echt een feestje! Deze ontbijtmuffins van volkorenmeel zijn heerlijk gevuld met frambozen & kokos.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 300 gr 300 volkorenmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 5 el 5 geraspte kokos

  • 100 gr 100 suiker

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 1 ei

  • 300 ml 300 amandelmelk (ongezoet)

  • 100 ml 100 zonnebloemolie

  • 1 1 banaan

  • 2 handjes 2 frambozen

  • 2 el 2 havermout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het meel en het bakpoeder, de kokos, de suiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng alles door elkaar met een spatel.
  • Prak de banaan fijn en spatel deze door het beslag. Meng ook de frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bestrooi de muffins met de havermout en wat extra geraspte kokos. Bak de ontbijtmuffins in 25 tot 30 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Deze ontbijtmuffins blijven ongeveer 2 dagen lekker. Krijg je ze niet op binnen twee dagen? Vries de rest dan in voor later gebruik. Haal ze de avond ervoor uit de vriezer en je hebt de volgende ochtend een lekker ontbijtje. Je kunt deze muffins ook makkelijk meenemen als ontbijt naar je werk, of voor een picknick.
Recept ontbijtmuffins met frambozen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter