desserts

Frambozen yoghurt met chocolate chip koekjes

Frambozen yoghurt met chocolate chip koekjes

Deze frambozen yoghurt is een lekker zoet toetje dat je heel snel kunt maken met frambozen uit de diepvries. Met de chocolate chip koekjes geef je er een lekkere crunch aan. Het liefst gebruik ik frambozencurd om dit dessert te maken. Ik kocht de frambozencurd in Engeland maar ik neem aan dat je het ook in Nederland ergens kunt kopen. Je kunt het ook zelf maken, zie dit recept voor frambozencurd.

Door de curd wordt je frambozen yoghurt mooi roze. Je kunt in plaats daarvan ook lemoncurd gebruiken, ook heel lekker, dat geeft je toetje een lekker frisse citroensmaak. Heb je ook geen lemoncurd in huis, roer dan gewoon een extra eetlepel suiker door de yoghurt als je deze wat te zuur vindt.

Recept frambozenyoghurt met chocolate chip koekjes

(voor 4 personen)

  • 200 gr frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 2 el suiker
  • 4 chocolate chip koekjes
  • 500 ml magere yoghurt
  • 4 el frambozen- of lemoncurd (als je dit niet kunt krijgen kun je in plaats daarvan 1 el extra suiker door de yoghurt roeren)
  • 2 el citroensap

Haal de frambozen uit de diepvries en doe deze in een schaaltje. Roer er 1 el suiker doorheen en laat deze ontdooien.

Verkruimel de chocoladekoekjes en verdeel deze over vier dessertschaaltjes.

Roer de frambozencurd, het citroensap en 1 el suiker door de yoghurt. Roer de frambozen door de yoghurt en proef even of je de yoghurt zoet genoeg vindt. Zo niet, doe er dan nog wat extra suiker bij.

Verdeel de frambozen yoghurt over de chocolate chip cookies en serveer direct.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten