drankjes

Frambozenlimonade met munt en limoen

Frambozenlimonade met munt en limoen

Drink jij ook zo graag limonade? Ik ben er echt mee opgegroeid, thuis dronken we altijd limonade. Van siroop van zo’n bus van Karvan Cevitam weet je wel. Ze bestaan nog steeds, en heel af en toe koop ik nog wel eens zo’n bus. En eigenlijk, eigenlijk ben ik dan altijd een beetje teleurgesteld. Want vond ik het vroeger heerlijk, nu vind ik die limonade een beetje lafjes smaken. De vruchten waarvan de siroop is gemaakt vind ik er eigenlijk nooit in terug, en het is zo zoet! Vooral de laatste jaren merk ik dat ik lang niet meer zo’n zoetekauw ben als vroeger, een frisse limonadesiroop vind ik veel lekkerder. En dan de vruchtensmaak, in deze frambozenlimonade proef je tenminste echt terug dat er framboos in zit. Wel zo fijn! En de limoen en munt geven er natuurlijk een heerlijke frisse touch aan. Snel maken dus, deze frambozenlimonade!

Frambozenlimonade met munt en limoen

0 from 0 votes
Course: DrankjeCuisine: SiroopDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

glazen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

42

kcal

Zelf frambozenlimonade maken is heel eenvoudig en de frambozensiroop uit de supermarkt kan er echt niet aan tippen!

Ingrediënten

 • 200 gr frambozen (vers of diepvries)

 • 300 ml water

 • 75 gr suiker

 • 1 citroen

 • 2 limoenen

 • eventueel extra om te serveren: takjes munt

Bereiding

 • Doe de frambozen samen met het water en de suiker in een steelpannetje.
 • Pers de citroen en 1 limoen uit en doe bij het frambozenwater.
 • Breng onder regelmatig roeren aan de kook en laat zachtjes vijf minuten doorkoken. Plet de frambozen zoveel mogelijk zodat de siroop mooi knalroze wordt.
 • Laat de frambozensiroop goed afkoelen en proef nu even in welke verhouding je de siroop het lekkerste vind (zelf neem ik meestal 1 deel siroop, 5 delen water, maar misschien wil je wat minder of juist meer water gebruiken).
 • Serveer de limonade eventueel met een takje munt en een schijfje citroen en/of limoen.

Opmerkingen

 • Bewaar de frambozensiroop in een goed afsluitbare fles in de koelkast, dan is het wekenlang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Emilia

  Dit lijkt me echt heerlijk, zeker met dat mooie weer dat we nu hebben.

  9 september 2016 at 15:01
 • Reply Anne-Marie

  Ik drink echt nooit limonade, behalve als het zelfgemaakt is. Deze lijkt me heerlijk

  9 september 2016 at 05:48
 • Reply Eef

  Deze lijkt mij heerlijk! Helemaal als je die echte fruitsmaak terug proeft.

  7 september 2016 at 05:29
 • Reactie achterlaten