Drink jij ook zo graag frambozenlimonade? Ik ben er echt opgegroeid met limonade, thuis dronken we altijd limonade. Van siroop van zo’n bus weet je wel. Ze bestaan nog steeds, en heel af en toe koop ik nog wel eens zo’n bus. En eigenlijk, eigenlijk ben ik dan altijd een beetje teleurgesteld. Want vond ik het vroeger heerlijk, nu vind ik die limonade een beetje lafjes smaken. De vruchten waarvan de siroop is gemaakt vind ik er eigenlijk nooit in terug, en het is zo zoet!
Zelf frambozenlimonade maken
Een frisse limonadesiroop vind ik veel lekkerder. En dan de vruchtensmaak, in deze frambozenlimonade proef je tenminste echt terug dat er framboos in zit. Wel zo fijn! En de limoen en munt geven er natuurlijk een heerlijke frisse touch aan. Daarmee is het echt een fijn zomers drankje. Snel maken dus, deze frambozenlimonade!
Frambozensiroop wordt cocktail
Zo’n zelfgemaakte limonadesiroop is ook een prima basis voor een cocktail. Met of zonder alcohol. Doe wat siroop in een cocktailglas en leng aan met prosecco, of met bruisend water. Serveer met een schijfje limoen en een takje munt, en je hebt een heerlijke frambozencocktail!
Siroop bewaren
Je kunt deze frambozensiroop best lang bewaren, maar het is wel erg belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Helaas heb ik ervaren hoe snel de siroop bederft als je dit niet op de juiste manier doet! Zorg er ten eerste voor dat de fles waarin je de limonade bewaart, brandschoon is. Het liefste doe je dit door de fles een paar minuten uit te koken, dan weet je zeker dat hij helemaal steriel is. Bewaar de siroop daarnaast in de koelkast, dan blijft hij wel even goed!
Meer limonadesiroop recepten
Ook lekker: vlierbloesem-siroop, rozensiroop en mandarijn/sinaasappel siroop.

Frambozenlimonade met munt en limoen
Ingrediënten
- 200 gr frambozen (vers of diepvries)
- 300 ml water
- 75 gr suiker
- 1 citroen
- 2 limoenen
- eventueel extra om te serveren: takjes munt
Zo maak je het
- Doe de frambozen samen met het water en de suiker in een steelpannetje.
- Pers de citroen en 1 limoen uit en doe bij het frambozenwater.
- Breng onder regelmatig roeren aan de kook en laat zachtjes vijf minuten doorkoken. Plet de frambozen zoveel mogelijk zodat de siroop mooi knalroze wordt.
- Laat de frambozensiroop goed afkoelen en proef nu even in welke verhouding je de siroop het lekkerste vind (zelf neem ik meestal 1 deel siroop, 5 delen water, maar misschien wil je wat minder of juist meer water gebruiken).
- Serveer de limonade eventueel met een takje munt en een schijfje citroen en/of limoen.
Notities
Voedingswaarden

3 Reacties
Emilia
9 september 2016 at 15:01Dit lijkt me echt heerlijk, zeker met dat mooie weer dat we nu hebben.
Anne-Marie
9 september 2016 at 05:48Ik drink echt nooit limonade, behalve als het zelfgemaakt is. Deze lijkt me heerlijk
Eef
7 september 2016 at 05:29Deze lijkt mij heerlijk! Helemaal als je die echte fruitsmaak terug proeft.