Menu
lunch

Frikandelbroodjes maken – makkelijk recept

Frikandelbroodjes zelf maken - heel makkelijk en lekker

Frikandelbroodjes maken is zó makkelijk jongens! Dit is echt een heel makkelijk recept (eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen, zo makkelijk is het om zelf frikandelbroodjes te maken) en de broodjes smaken zo lekker. Vers uit de oven zijn ze nóg lekkerder dan de broodjes die je in de supermarkt koopt.

Frikadel of FrikaNdel?

Het lijkt een eeuwige discussie, is het nou frikadel of frikandel? Frikadellen en frikandellen bestaan allebei, maar ze betekenen wel wat anders. Een frikadel wordt in België gegeten en is een soort gehaktbal. De snack die we in Nederland in de snackbar vinden, is een frikandel. Mét een ‘n’ dus!

En dit is dus ook een recept voor frikandelbroodjes, niet voor frikadelbroodjes. Hoewel je in het recept volgens mij ook prima een frikadel kan gebruiken in plaats van een frikandel. Om het lekker simpel te houden ;-)

Meer snackbroodjes recepten

Ik had de smaak al te pakken met het zelf maken van snackbroodjes, nadat ik deze overheerlijke kaasbroodjes en rookworstbroodjes zelf maakte. En nu is dus de volgende snack aan de beurt: zelfgemaakte frikandelbroodjes. Hier komt het recept:

Frikandelbroodjes maken – makkelijk recept

4 from 11 stemmen
Gang: LunchKeuken: SnackNiveau: Eenvoudig
Voor

10

broodjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

250

kcal

Zelf frikandelbroodjes maken is erg makkelijk. Met dit makkelijke recept maak je gelijk een lekkere voorraad, die je overigens goed kunt invriezen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 10 plakjes 10 roomboter-bladerdeeg

  • 5 5 frikandellen

  • 10 el 10 curry

  • 1 1 ei

Bereiding

  • Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op het plastic velletje. Halveer ondertussen de frikandellen (die mogen nog bevroren zijn trouwens, maar let wel goed op je vingers met snijden!)
  • Leg de plakjes bladerdeeg voor je en snijd nu op één helft van elk plakje bladerdeeg een paar inkervingen van ongeveer twee centimeter lang. Leg een halve frikandel op de helft die niet is ingekerfd, en verdeel een eetlepel curry op en rondom de frikandel. Vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de frikandel heen te vouwen. Maak de zijkanten dicht door er met een vork op te drukken, dat staat ook meteen mooi!
  • Op dit moment kun je de frikandelbroodjes gaan afbakken maar je kunt ze ook invriezen. Ik doe dat door ze in een goed afsluitbare doos te doen, de plastic velletjes van het bladerdeeg zorgen ervoor dat de broodjes niet aan elkaar vast gaan plakken.
  • Wil je de frikandelbroodjes meteen afbakken, verwarm dan de oven voor op 200 graden. Verwijder het plastic velletje van het bladerdeeg en leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het ei los en smeer de frikandelbroodjes er mee in.
  • Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.

Opmerkingen

  • Na stap 3 kun je de frikandelbroodjes invriezen voor later gebruik, je kunt ze dus heel goed vooraf maken.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept frikandelbroodjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter