lunch

Frikandelbroodjes maken – makkelijk recept

Frikandelbroodjes zelf maken - heel makkelijk en lekker

Frikandelbroodjes maken is zó makkelijk jongens! Ik had de smaak al te pakken met het zelf maken van snackbroodjes, nadat ik deze overheerlijke kaasbroodjes zelf maakte. En nu is dus mijn tweede snack aan de beurt: zelfgemaakte frikandelbroodjes. Dit is echt een heel makkelijk recept (eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen, zo makkelijk is het om zelf frikandelbroodjes te maken) en de broodjes smaken zo lekker. Vers uit de oven zijn ze nóg lekkerder dan de broodjes die je in de supermarkt koopt.

Frikadel of FrikaNdel?

Het lijkt een eeuwige discussie, is het nou frikadel of frikandel? Frikadellen en frikandellen bestaan allebei, maar ze betekenen wel wat anders. Een frikadel wordt in België gegeten en is een soort gehaktbal. De snack die we in Nederland in de snackbar vinden, is een frikandel. Mét een ‘n’ dus! En dit is dus ook een recept voor frikandelbroodjes, niet voor frikadelbroodjes. Hoewel je in het recept volgens mij ook prima een frikadel kan gebruiken in plaats van een frikandel. Om het lekker simpel te houden ;-)

Recept frikandelbroodjes

Voor 10 stuks

  • 10 plakjes roomboter-bladerdeeg
  • 5 frikandellen
  • 10 el curry
  • 1 ei

Zo maak je de frikandelbroodjes

  • Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op het plastic velletje. Halveer ondertussen de frikandellen (die mogen nog bevroren zijn trouwens, maar let wel goed op je vingers met snijden!)
  • Leg de plakjes bladerdeeg voor je en snijd nu op één helft van elk plakje bladerdeeg een paar inkervingen van ongeveer twee centimeter lang. Leg een halve frikandel op de helft die niet is ingekerfd, en verdeel een eetlepel curry op en rondom de frikandel. Vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de frikandel heen te vouwen. Maak de zijkanten dicht door er met een vork op te drukken, dat staat ook meteen mooi!
  • Op dit moment kun je de frikandelbroodjes gaan afbakken maar je kunt ze ook invriezen. Ik doe dat door ze in een goed afsluitbare doos te doen, de plastic velletjes van het bladerdeeg zorgen ervoor dat de broodjes niet aan elkaar vast gaan plakken.
  • Wil je de frikandelbroodjes meteen afbakken, verwarm dan de oven voor op 200 graden. Verwijder het plastic velletje van het bladerdeeg en leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het ei los en smeer de frikandelbroodjes er mee in.
  • Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten