Frikandelbroodjes maken is zó makkelijk jongens! Ik had de smaak al te pakken met het zelf maken van snackbroodjes, nadat ik deze overheerlijke kaasbroodjes en rookworstbroodjes zelf maakte. En nu is dus de volgende snack aan de beurt: zelfgemaakte frikandelbroodjes. Dit is echt een heel makkelijk recept (eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen, zo makkelijk is het om zelf frikandelbroodjes te maken) en de broodjes smaken zo lekker. Vers uit de oven zijn ze nóg lekkerder dan de broodjes die je in de supermarkt koopt.
Frikadel of FrikaNdel?
Het lijkt een eeuwige discussie, is het nou frikadel of frikandel? Frikadellen en frikandellen bestaan allebei, maar ze betekenen wel wat anders. Een frikadel wordt in België gegeten en is een soort gehaktbal. De snack die we in Nederland in de snackbar vinden, is een frikandel. Mét een ‘n’ dus! En dit is dus ook een recept voor frikandelbroodjes, niet voor frikadelbroodjes. Hoewel je in het recept volgens mij ook prima een frikadel kan gebruiken in plaats van een frikandel. Om het lekker simpel te houden ;-)
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties