Deze frittata met geitenkaas en munt is zo lekker! Ik eet ‘m graag als lunch. Thuis, of op het werk, want zo’n stevige omelet kun je (in punten gesneden) heel makkelijk meenemen als werklunch.
Wat is een frittata?
Eigenlijk kun je een frittata het beste zien als een omelet. Het is oorspronkelijk een Italiaans gerecht dat gebruikt wordt om restjes van de vorige dag mee op te maken.
Deze Italiaanse omelet is dan ook super veelzijdig! Je kunt hem vullen met (restjes) groenten, kaas, vlees… Je kunt het zo gek niet bedenken, want Italiaanse mama’s bakken ook gewoon hun restjes pasta mee in het eiermengsel.
Het verschil met een gewone omelet is dat een frittata een stuk dikker is.


Frittata met geitenkaas
Je kunt het eiermengsel dus eigenlijk met vrijwel alles combineren, maar één van mijn favoriete combinaties is toch wel deze: een frittata met geitenkaas en munt. Maar dat is niet alles. Ook een flinke hand doperwten en wat citroen vinden hun weg naar de geklutste eitjes. Echt een heerlijke combinatie!
Tip: je kunt overgebleven restjes in punten snijden en bewaren in een bakje in de koelkast. Je kunt het dan de volgende dag ook nog eten. Je kunt de punten ei ook heel goed invriezen, dan blijven ze nog een paar maanden goed.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties