Frittata’s heb ik graag in huis. ‘s Ochtends even een half minuutje oppiepen in de magnetron en je hebt een healthy ontbijtje klaar vol met eiwitten en groenten. Frittata bij de lunch? Serveer deze dan met een lekkere groene salade.
Deze frittata’s maak je in een muffinvorm waardoor je heerlijke kleine hapjes maakt. Met de vulling kun je alle kanten op, en deze ze doen het prima als hapje op een feestje of als onderdeel van een buffet.
Je kunt ook zoals op de foto, een grote omelet bakken van het mengsel, en deze in stukjes serveren.
Recept frittata
(voor 12 stuks)
- 6 eieren
- Scheutje melk
- peper & zout
Voor de vulling kun je volop variëren, denk bijvoorbeeld aan:
- Uitgebakken spekreepjes en ui
- Gebakken champignons (even aanbakken met een beetje knoflook)
- Tomaatjes, mozzarella en basilicum
- Ham en artisjok
- Doperwten, munt en geitenkaas
Nog geen reacties