Menu
lunch / ontbijt

Frittata’s met verschillende vullingen

Frittata's met verschillende vullingen

Frittata’s heb ik graag in huis. ‘s Ochtends even een half minuutje oppiepen in de magnetron en je hebt een healthy ontbijtje klaar vol met eiwitten en groenten. Frittata bij de lunch? Serveer deze dan met een lekkere groene salade.

Deze frittata’s maak je in een muffinvorm waardoor je heerlijke kleine hapjes maakt. Met de vulling kun je alle kanten op, en deze ze doen het prima als hapje op een feestje of als onderdeel van een buffet.

Je kunt ook zoals op de foto, een grote omelet bakken van het mengsel, en deze in stukjes serveren.

Recept frittata

(voor 12 stuks)

  • 6 eieren
  • Scheutje melk
  • peper & zout

Voor de vulling kun je volop variëren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Uitgebakken spekreepjes en ui
  • Gebakken champignons (even aanbakken met een beetje knoflook)
  • Tomaatjes, mozzarella en basilicum
  • Ham en artisjok
  • Doperwten, munt en geitenkaas
Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Vet een muffinvorm in met wat olijfolie. Verdeel de eieren over de muffinvorm en schep in elke vorm een beetje van de door jou gekozen vulling. Bak de frittata’s in ongeveer 20 minuten gaar op 180 graden. De frittata’s zijn zowel warm, lauw als koud lekker (persoonlijk vind ik ze lauwwarm het lekkerste).

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter