zoet

Fudge van pure chocolade met cranberry en pecannoten

Fudge van pure chocolade met cranberry en pecannoten

Zelf fudge maken is echt ontzettend makkelijk! Met een kwartiertje is het mengsel klaar, je moet alleen even een paar uur wachten tot de fudge goed is opgesteven in de koelkast! Maar zo’n lekker makkelijk receptje is natuurlijk perfect voor Kerst. Tijdens die dagen sta je al zoveel in de keuken… Deze pure chocolade fudge met cranberry en pecannoten heeft iets ultiem kerstigs als je het mij vraagt. Na het Kerstdiner zit je waarschijnlijk bomvol maar zo’n klein stukje fudge bij de koffie gaat er vast nog wel in…

Geen fan van cranberry? Je kunt ze ook vervangen door rozijnen. En de pecannoten kun je natuurlijk ook vervangen door een andere notensoort die je lekkerder vindt. Experimenteer er lekker op los! Tip: de pure chocolade fudge is in de koelkast een paar dagen houdbaar, dus je kunt hem al een paar dagen voor Kerst maken.

Recept fudge met pure chocolade, cranberry en pecannoten

Voor ca 40 kleine stukjes of 20 grotere stukjes

 • 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)
 • 300 gr pure chocolade
 • 50 gr gedroogde cranberries
 • 50 gr pecannoten
 • Extra nodig: bakvorm van ca 20×20 cm, bakpapier, steelpannetje

Verfrommel het bakpapier en vouw het weer uit. Bedek de bakvorm ermee. Door het bakpapier te verfrommelen blijft dit beter in de bakvorm zitten!

Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de pure chocolade in blokjes en hak de pecannoten grof.

Voeg de pure chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.

Zodra de chocolade gesmolten is roer je de cranberries en pecannoten erdoor.

Stort het mengsel in de bakvorm en laat de pure chocolade fudge opstijven in de koelkast. Na een paar uur of een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden.

De fudge blijft in de koelkast een paar dagen houdbaar, daarna krijgt hij een wittig laagje (dat heb je misschien wel vaker gezien als je chocolade in de koelkast bewaart). De fudge is nog wel eetbaar maar ziet er wel minder lekker uit!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Deze waren echt hemels, zo ontzettend lekker! Mag je best vaker maken hoor ;)

  13 november 2016 at 20:21
 • Reply Eline

  Ziet er echt te lekker uit!

  13 november 2016 at 10:28
 • Reactie achterlaten