Menu
zoet

Fudge van pure chocolade met cranberry en pecannoten

Fudge met pure chocolade, cranberry en noten

Zelf fudge maken is echt ontzettend makkelijk! Met tien minuten is het mengsel klaar, je moet alleen even een paar uur wachten tot de fudge goed is opgesteven in de koelkast. Maar zo’n lekker makkelijk receptje is natuurlijk perfect voor Kerst. Tijdens die dagen sta je al zoveel in de keuken… Deze pure chocolade fudge met cranberry en pecannoten heeft iets ultiem kerstigs als je het mij vraagt. Na het Kerstdiner zit je waarschijnlijk bomvol maar zo’n klein stukje fudge bij de koffie gaat er vast nog wel in…

Lekker variëren

Geen fan van cranberry? Je kunt ze ook vervangen door rozijnen. En de pecannoten kun je natuurlijk ook vervangen door een andere notensoort die je lekkerder vindt. Experimenteer er lekker op los! Tip: de pure chocolade fudge is in de koelkast een paar dagen houdbaar, dus je kunt hem al een paar dagen voor Kerst maken.

Fudge van pure chocolade met cranberry en pecannoten

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

25

stukjes
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

119

kcal
Opstijven

4

uur

Zelf fudge maken is erg makkelijk, het kost je maar 10 minuten. Deze fudge met pure chocolade is rijk gevuld met pecannoten en cranberries.

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (a 400 gram)

  • 300 gr pure chocolade

  • 75 gr cranberries (gedroogd)

  • 75 gr pecannoten

Bereiding

  • Verfrommel het bakpapier en vouw het weer uit. Bedek een bakvorm van 20×20 cm ermee. Door het bakpapier te verfrommelen blijft dit beter in de bakvorm zitten!
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de pure chocolade in blokjes en hak de pecannoten grof.
  • Voeg de pure chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
  • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de cranberries en pecannoten erdoor.
  • Stort het mengsel direct in de bakvorm en laat de pure chocolade fudge opstijven in de koelkast. Na een paar uur of een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden.

Opmerkingen

  • De fudge blijft in de koelkast een paar dagen houdbaar, daarna krijgt hij een wittig laagje (dat heb je misschien wel vaker gezien als je chocolade in de koelkast bewaart). De fudge is nog wel eetbaar maar ziet er wel minder lekker uit!

Bewaar dit recept op Pinterest

Fudge met cranberry

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • Eef
    13 november 2016 at 20:21

    Deze waren echt hemels, zo ontzettend lekker! Mag je best vaker maken hoor ;)

    Reply
  • Eline
    13 november 2016 at 10:28

    Ziet er echt te lekker uit!

    Reply

Laat een reactie achter