Menu
zoet

Fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten

Fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten

Fudge stond al zo ontzettend lang op mijn ‘dat wil ik nog eens maken’ lijstje. En waarom eigenlijk? Geen idee, want het is echt supersimpel om zelf fudge te maken. En het leuke is: je kunt er alle kanten mee op. Zelf ben ik gek op de combinatie van chocolade met noten en rozijnen, dus mijn eerste poging tot het zelf  maken van fudge moést ik gewoon met deze drie ingrediënten doen. Ik koos voor witte chocolade fudge, lekker zoet maar door de rozijnen en de cashewnoten heeft het een lekkere bite en wordt het niet té zoet.

Natuurlijk kun je gerust andere soorten gedroogd fruit en noten in de fudge doen, als je niet zo van rozijnen of cashewnoten houdt.

Uit dit recept haal je ongeveer 40 kleine stukjes witte chocolade fudge, of 20 wat grotere stukjes.

Fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: ZoetDifficulty: Gemiddeld
Voor

40

stukjes
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

87

kcal

Heerlijk zoete fudge van witte chocolade met een vulling van noten en rozijnen.

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)

  • 300 gr witte chocolade

  • 50 gr rozijnen

  • 50 gr cashewnoten

  • Extra nodig: bakvorm van ca 20×20 cm, bakpapier, steelpannetje

Bereiding

  • Verfrommel het bakpapier goed en vouw het weer uit. Bedek de bakvorm ermee. Door het papier te verfrommelen blijft het meestal wat beter in de bakvorm zitten!
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in blokjes en hak de cashewnoten grof.
  • Voeg de witte chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
  • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de cashewnoten en rozijnen erdoor.
    Stort het mengsel in de bakvorm en laat de witte chocolade fudge opstijven in de koelkast. Na een paar uur of een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden. 

Opmerkingen

  • De fudge blijft in de koelkast zeker een week houdbaar, maar dat is vast niet nodig ;-)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • Daphne
    9 november 2016 at 11:08

    Super lekker ziet het er uit! Echt een keer proberen!

    Reply
  • Eef
    26 oktober 2016 at 07:19

    Hoewel ik niet zo dol ben op witte chocolade zien deze er toch echt waanzinnig lekker uit! Ik heb de andere versie van je geprobeerd en die was heerlijk dus ik denk zo maar dat deze ook zeker niet verkeerd is, yum!

    Reply

Laat een reactie achter