Menu
zoet

Fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten

witte chocolade fudge met rozijnen en cashewnoten

Fudge met witte chocolade maken stond al zo ontzettend lang op mijn ‘dat wil ik nog eens maken’ lijstje. En waarom eigenlijk? Geen idee, want het is echt supersimpel om zelf fudge te maken.

Fudge met witte chocolade, noten en rozijnen

En het leuke is: je kunt er alle kanten mee op. Zelf ben ik gek op de combinatie van chocolade met noten en rozijnen, dus mijn eerste poging tot het zelf maken van fudge moést ik gewoon met deze ingrediënten doen.

Ik koos voor witte chocolade fudge, lekker zoet maar door de rozijnen, pecannoten en de cashewnoten heeft het een lekkere bite en wordt het niet té zoet.

Variaties op dit fudge recept

fudge recept met witte chocolade

Natuurlijk kun je gerust andere soorten gedroogd fruit en noten in de fudge doen, als je niet zo van rozijnen of cashewnoten / pecannoten houdt.

Amandelen of walnoten zijn bijvoorbeeld ook erg lekker. Of varieer eens met stukjes gedroogde abrikozen of cranberries, in plaats van rozijnen.

Witte chocolade fudge recept

fudge met witte chocolade en cashewnoten

Uit dit recept haal je ongeveer 40 kleine stukjes witte chocolade fudge, of 20 wat grotere stukjes. Je kunt de stukjes in kleine vierkantjes snijden, maar ook in langwerpige stukken.

Houd er rekening mee dat deze fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten goed gevuld en vrij machtig is, dus een klein stukje is vaak al voldoende.

Fudge bewaren

zelf fudge maken

Het is het makkelijkste om de witte chocolade fudge eerst helemaal af te laten koelen. Snijd de fudge vervolgens met een scherp mes dat je steeds even natmaakt, in mooie stukken.

De stukjes kun je het beste in de koelkast bewaren. Doordat dit recept veel suiker bevat, blijft de fudge ontzettend lang goed. Hoe lang precies, dat kan ik je helaas niet vertellen. Bij mij is het altijd binnen een week al op, haha!

Fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten

5 from 3 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor

40

stukjes
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

104

kcal

Heerlijk zoete fudge van witte chocolade met een vulling van noten en rozijnen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 blik 1 gecondenseerde melk (397 gr)

  • 300 gr 300 witte chocolade

  • 75 gr 75 rozijnen

  • 75 gr 75 cashewnoten

  • 75 gr 75 pecannoten

  • 1 snuf 1 grof zeezout

  • Extra nodig: bakvorm van ca 20×20 cm, bakpapier, steelpannetje

Bereiding

  • Verfrommel het bakpapier goed en vouw het weer uit. Bedek de bakvorm ermee. Door het papier te verfrommelen blijft het meestal wat beter in de bakvorm zitten!
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in blokjes en hak de noten grof.
  • Voeg de witte chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
  • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de cashewnoten, pecannoten, rozijnen en een flinke snuf zout erdoor.
    Stort het mengsel in de bakvorm en laat de witte chocolade fudge opstijven in de koelkast. Na een paar uur of een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden. 

Opmerkingen

  • De fudge blijft in de koelkast zeker een week houdbaar, maar dat is vast niet nodig ;-)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept voor witte chocolade fudge met rozijnen

2 Reacties

  • Daphne
    9 november 2016 at 11:08

    Super lekker ziet het er uit! Echt een keer proberen!

    Reply
  • Eef
    26 oktober 2016 at 07:19

    Hoewel ik niet zo dol ben op witte chocolade zien deze er toch echt waanzinnig lekker uit! Ik heb de andere versie van je geprobeerd en die was heerlijk dus ik denk zo maar dat deze ook zeker niet verkeerd is, yum!

    Reply

Laat een reactie achter