Fudge met witte chocolade maken stond al zo ontzettend lang op mijn ‘dat wil ik nog eens maken’ lijstje. En waarom eigenlijk? Geen idee, want het is echt supersimpel om zelf fudge te maken.
Fudge met witte chocolade, noten en rozijnen
En het leuke is: je kunt er alle kanten mee op. Zelf ben ik gek op de combinatie van chocolade met noten en rozijnen, dus mijn eerste poging tot het zelf maken van fudge moést ik gewoon met deze ingrediënten doen.
Ik koos voor witte chocolade fudge, lekker zoet maar door de rozijnen, pecannoten en de cashewnoten heeft het een lekkere bite en wordt het niet té zoet.
Variaties op dit fudge recept


Natuurlijk kun je gerust andere soorten gedroogd fruit en noten in de fudge doen, als je niet zo van rozijnen of cashewnoten / pecannoten houdt.
Amandelen of walnoten zijn bijvoorbeeld ook erg lekker. Of varieer eens met stukjes gedroogde abrikozen of cranberries, in plaats van rozijnen.
Witte chocolade fudge recept


Uit dit recept haal je ongeveer 40 kleine stukjes witte chocolade fudge, of 20 wat grotere stukjes. Je kunt de stukjes in kleine vierkantjes snijden, maar ook in langwerpige stukken.
Houd er rekening mee dat deze fudge met witte chocolade, rozijnen en cashewnoten goed gevuld en vrij machtig is, dus een klein stukje is vaak al voldoende.
Fudge bewaren


Het is het makkelijkste om de witte chocolade fudge eerst helemaal af te laten koelen. Snijd de fudge vervolgens met een scherp mes dat je steeds even natmaakt, in mooie stukken.
De stukjes kun je het beste in de koelkast bewaren. Doordat dit recept veel suiker bevat, blijft de fudge ontzettend lang goed. Hoe lang precies, dat kan ik je helaas niet vertellen. Bij mij is het altijd binnen een week al op, haha!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Daphne
9 november 2016 at 11:08Super lekker ziet het er uit! Echt een keer proberen!
Eef
26 oktober 2016 at 07:19Hoewel ik niet zo dol ben op witte chocolade zien deze er toch echt waanzinnig lekker uit! Ik heb de andere versie van je geprobeerd en die was heerlijk dus ik denk zo maar dat deze ook zeker niet verkeerd is, yum!