pasta snel klaar

Fusili met rauwe ham en champignons

Fusili met rauwe ham en champignons

Pasta, ik eet het eigenlijk helemaal niet zo vaak. Ik weet niet waarom, want ik vind het echt heel lekker, maar het komt gewoon niet zo snel in me op om pasta op tafel te zetten. Gek hè? Het aantal pasta-recepten op mijn blog is dan ook helemaal niet zo groot. Hoog tijd voor eentje erbij en dat is deze fusili met rauwe ham en champignons geworden. 

Inspiratie voor nieuwe recepten

Er wordt me vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie voor nieuwe recepten vandaan haal. Dat is eigenlijk overal en nergens vandaan… Soms eet ik op reis iets lekkers dat ik thuis namaak, soms vind ik ineens een ingrediënt in mijn keukenkastje en bedenk daar een recept omheen. Natuurlijk lees ik ook veel kook-tijdschriften en kookboeken én neem ik altijd de gratis magazines uit de supermarkt mee. Dat laatste was ook het geval bij deze fusili met rauwe ham en champignons, deze komt uit de Allerhande. Normaal gesproken plaats ik recepten nooit zomaar door, maar deze fusili is zo lekker dat ik hem wel met jullie moest delen! De pasta staat in 20 minuten op tafel en is dus handig voor de snelle doordeweekse avondmaaltijd.

Recept fusili met rauwe ham en champignons

(voor 4 personen)

 • 300 gr fusilli
 • 3 el olijfolie
 • 250 gr champignons, in plakjes
 • 450 gr bladspinazie
 • 150 gr roomkaas met kruiden
 • 150 gr rauwe ham, in reepjes (bv Coburger)

Zo maak je de pasta met champignons en ham

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een pan en bak de champignons in ca vijf minuten goudbruin.
 • Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken. Giet het vocht af en voeg de spinazie toe aan de champignons.
 • Roer de roomkaas erdoorheen en verwarm nog twee minuten door.
 • Meng de pasta met het spinaziemengsel, voeg de ham toe en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten