Menu
pasta / Hoofdgerechten / snel klaar

Pasta met rauwe ham en champignons

Fusili met rauwe ham en champignons

Pasta, ik eet het eigenlijk helemaal niet zo vaak. Ik weet niet waarom, want ik vind het echt heel lekker, maar het komt gewoon niet zo snel in me op om pasta op tafel te zetten. Gek hè? Het aantal pasta-recepten op mijn blog is dan ook helemaal niet zo groot. Hoog tijd voor eentje erbij en dat is deze fusili met rauwe ham en champignons geworden. 

Inspiratie voor nieuwe recepten

Er wordt me vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie voor nieuwe recepten vandaan haal. Dat is eigenlijk overal en nergens vandaan… Soms eet ik op reis iets lekkers dat ik thuis namaak, soms vind ik ineens een ingrediënt in mijn keukenkastje en bedenk daar een recept omheen.

Natuurlijk lees ik ook veel kook-tijdschriften en kookboeken én neem ik altijd de gratis magazines uit de supermarkt mee. Dat laatste was ook het geval bij deze fusili met rauwe ham en champignons, deze komt uit de Allerhande.

Normaal gesproken plaats ik recepten nooit zomaar door, maar deze fusili is zo lekker dat ik hem wel met jullie moest delen! De pasta staat in 20 minuten op tafel en is dus echt een snel recept. Ideaal voor de doordeweekse avondmaaltijd.

Pasta met rauwe ham en champignons

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: PastaNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

437

kcal

Een snel pastarecept met spinazie, champignons en rauwe ham.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 300 gr 300 fusilli

 • 250 gr 250 champignons, in plakjes

 • 450 gr 450 spinazie

 • 150 gr 150 kruidenroomkaas

 • 150 gr 150 rauwe ham, in reepjes (bv Coburger)

Bereiding

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een pan en bak de champignons in ca vijf minuten goudbruin.
 • Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken. Giet het vocht af en voeg de spinazie toe aan de champignons.
 • Roer de roomkaas erdoorheen en verwarm nog twee minuten door.
 • Meng de pasta met het spinaziemengsel, voeg de ham toe en serveer direct.

Opmerkingen

 • Spinazie over? Blend dit met een banaan en wat amandelmelk tot een groene smoothie.
Recept pasta met rauwe ham

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter