voorgerechten

Gebakken paddenstoelen op ciappe

Gebakken paddenstoelen op ciappe is een van mijn favoriete voorgerechtjes. Het is letterlijk binnen vijf minuten klaar en heel smaakvol. Vooral in de herfst en winter eet ik het graag. Heerlijk, die herfstige smaken van paddenstoel, knoflook en tijm! Ik eet het trouwens ook graag als snelle lunch in het weekend. Meestal lunch ik niet echt in het weekend, maar om een uur of drie krijg ik dan altijd trek. Dit is dan een prima hapje en nog gezond ook


Doordat dit gerechtje zo snel klaar is, is dit ook een heel geschikt voorgerecht om te serveren voor grotere groepen.

Ik vind de paddenstoelen het lekkerste op de Italiaanse ciappe. Lekker knapperig! Deze zijn onder andere te koop bij AH. Kun je geen ciappe vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld geroosterd brood of toast om de paddenstoelen op te serveren.

Recept gebakken paddenstoelen op ciappe

voor 4 personen:

  • 4 ciappes van AH (of 4 sneetjes toast)
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 teen knoflook
  • Tijm en/of peterselie, peper en zout
  • Wat olijfolie

Zo maak je het

Snijd de paddenstoelen wat kleiner. Snijd de knoflook fijn.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen goudbruin.

Voeg de knoflook, tijm, peterselie, peper en zout toe en bak nog een paar minuten door.

Verdeel de paddenstoelen over de ciappe en serveer het voorgerecht direct.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten