Menu
voorgerechten

Gebakken paddenstoelen op toast

Champignons op toast

Gebakken paddenstoelen op toast is een van mijn favoriete voorgerechtjes. Het is letterlijk binnen vijf minuten klaar en heel smaakvol. Vooral in de herfst en winter eet ik het graag. Heerlijk, die herfstige smaken van paddenstoel, knoflook en tijm! Ik eet het trouwens ook graag als snelle lunch in het weekend. Meestal lunch ik niet echt in het weekend, maar om een uur of drie krijg ik dan altijd trek. Dit is dan een prima hapje en nog gezond ook.

Ciappe – Italiaanse toast

Doordat dit gerechtje zo snel klaar is, is dit ook een heel geschikt voorgerecht om te serveren voor grotere groepen. Ik vind de paddenstoelen het lekkerste op Italiaanse ciappe. Lekker knapperig! Deze zijn onder andere te koop bij AH. Kun je geen ciappe vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld geroosterd brood of andere toast om de gebakken paddenstoelen op te serveren.

Gebakken paddenstoelen op toast

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

81

kcal

Een simpel maar heel smaakvol voorgerecht: gebakken paddenstoelen met knoflook en tijm, geserveerd op toast of Italiaanse ciappe.

Ingrediënten

 • 4 ciappes (of 4 sneetjes toast)

 • 400 gr kastanjechampignons

 • 1 teen knoflook

 • 1 tl tijm

 • peper en zout

Bereiding

 • Snijd de paddenstoelen wat kleiner. Snijd de knoflook fijn.
 • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen en de knoflook goudbruin.
 • Voeg de tijm, peper en zout toe en bak nog even door.
 • Verdeel de paddenstoelen over de ciappe en serveer het voorgerecht direct.

Opmerkingen

 • Ik kan het me niet voorstellen, maar heb je gebakken paddenstoelen over? Die kun je door een pastasaus roeren, of gebruik ze als extra vulling voor een quiche of gevulde courgette.
Paddenstoelen op toast recept

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter