bijgerechten

Geglaceerde wortels met honing, tijm en gember

Geglaceerde wortels met honing en tijm

Geglaceerde wortels… Het klinkt wel chique vind je niet? Je kunt deze zoet-kruidige worteltjes dan ook prima serveren tijdens het kerstdiner. Toch is dit gerecht heel snel en makkelijk te maken, én prima voor te bereiden. Maak de ovenschotel klaar zonder hem af te bakken, en op de dag zelf hoef je hem alleen nog maar even in de oven te schuiven. Lekker makkelijk en dat is wel zo handig met Kerst! Maar laat je niet beperken tot de feestdagen met het op tafel zetten van deze geglaceerde wortels, eigenlijk zijn ze de hele herfst en winter erg lekker! Je maakt deze wortels uit de oven extra feestelijk door regenboogwortels te gebruiken, de verschillende kleuren maken dit recept extra feestelijk. Maar als je die niet kunt vinden, kun je ook prima gewone bospeentjes gebruiken.

Zoek je trouwens nog meer inspiratie voor de feestdagen? Ik heb inmiddels een hele verzameling makkelijke kerst-recepten op mijn blog staan.

Recept geglaceerde wortels

 (bijgerecht voor 4 personen)

  • 800 gr regenboogwortels (of gebruik gewone wortels als je die niet kunt vinden)
  • 2 el roomboter
  • 2 el honing
  • 2 mandarijnen
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 2 cm gember

Zo maak je de wortels uit de oven

  • Schrap de worteltjes, was ze en doe ze in een ovenschaal.
  • Smelt de boter in een mok in de magnetron en meng de honing er doorheen. Knijp de mandarijnen uit boven de mok en meng het sap door het boter-honingmengsel.
  • Verdeel de tijm over de wortels.
  • Snijd de gember in stukjes en verdeel over de wortels.
  • Giet het boter-honing-mandarijnmengsel over de worteltjes en zorg dat de wortels bedekt zijn met het glaceerlaagje.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de geglaceerde wortels in ca 30 minuten gaar of tot ze mooi zacht zijn.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten