bijgerechten

Geglaceerde wortels met honing, tijm en gember

Geglaceerde wortels met honing en tijm

Geglaceerde wortels… Het klinkt wel chique vind je niet? Je kunt deze zoet-kruidige worteltjes dan ook prima serveren tijdens het kerstdiner. Toch is dit gerecht heel snel en makkelijk te maken, én prima voor te bereiden. Maak de ovenschotel klaar zonder hem af te bakken, en op de dag zelf hoef je hem alleen nog maar even in de oven te schuiven. Lekker makkelijk en dat is wel zo handig met Kerst! Maar laat je niet beperken tot de feestdagen met het op tafel zetten van deze geglaceerde wortels, eigenlijk zijn ze de hele herfst en winter erg lekker!

Wortels uit de oven

Je maakt deze wortels uit de oven extra feestelijk door regenboogwortels te gebruiken, de verschillende kleuren maken dit recept extra mooi om te zien. Maar als je geen regenboogwortels kunt vinden, kun je ook prima gewone bospeentjes gebruiken. Wist je trouwens dat regenboogwortels vroeger heel gewoon waren? Pas in de 17e eeuw zijn Nederlandse boeren zich gaan focussen op het kweken van oranje wortels. Gelukkig maken die mooie gekleurde wortels nu een comeback!

Meer Kerst-recepten

Zoek je trouwens nog meer inspiratie voor de feestdagen? Ik heb inmiddels een hele verzameling makkelijke kerst-recepten op mijn blog staan.

Recept geglaceerde wortels met honing, tijm en gember

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

177

kcal

Een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld Kerst. Zoete wortels uit de oven met honing, tijm en gember.

Ingrediënten

  • 800 gr regenboogwortels (of gebruik gewone wortels als je die niet kunt vinden)

  • 2 el roomboter

  • 2 el honing

  • 2 mandarijnen

  • 2 tl verse tijmblaadjes

  • 2 cm gember

Bereiding wortels uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrap de worteltjes, was ze en doe ze in een ovenschaal.
  • Smelt de boter in een mok in de magnetron en meng de honing er doorheen. Knijp de mandarijnen uit boven de mok en meng het sap door het boter-honingmengsel. Verdeel de tijm over de wortels.
  • Snijd de gember in stukjes en verdeel over de wortels.
  • Giet het boter-honing-mandarijnmengsel over de worteltjes en zorg dat de wortels bedekt zijn met het glaceerlaagje.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de geglaceerde wortels in ca 35 minuten gaar of tot ze mooi zacht zijn.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Jacomijn

    Op hoeveel graden zet je de oven?

    30 september 2019 at 15:19
    • Reply Sandra

      Hi Jacomijn, wat suf dat ik dat ben vergeten erbij te zetten. Ik heb het direct aangepast: 200 graden! Ik hoop dat je de worteltjes lekker vindt :)

      Gr, Sandra

      1 oktober 2019 at 08:44

    Reactie achterlaten