Wat een lekker toetje is dit! Gegrilde ananas met soja-karamel. Ja, dat klinkt misschien een beetje vreemd. Maar geloof me, dit is lékker!
Ananas met salted caramel en ijs
Salted caramel ken je vast wel. Een heerlijke zoete karamelsaus met een vleugje zeezout. Makkelijk te maken en het is erg lekker bij een heleboel gerechten. Toetjes, taarten, op pannenkoeken…


En het smaakt ook fantastisch bij dit lekkere toetje van gegrilde ananas met vanilleijs! Normaal gesproken maak je die zoute karamelsaus met zeezout, maar wist je dat je er ook een ander ingrediënt voor kunt gebruiken? Namelijk…
Sojasaus
Jazeker, sojasaus! Het gebruik van sojasaus in karamel is een heel bijzondere manier om deze zoete saus een vleugje zout mee te geven. Daarnaast geeft de sojasaus een diepe, rijke smaak aan de karamel. Echt heel bijzonder! Ik weet dat het gek klinkt, maar ik zou het zeker eens proberen als ik jou was.


Voor dit recept maakte ik gebruik van de traditionele sojasaus van Tomasu. Deze ambachtelijke sojasaus is bedacht door vier Nederlandse mannen en wordt gebrouwen in ons eigen Rotterdam, hoe tof is dat? De saus wordt minimaal 24 maanden gerijpt in Schotse whiskyvaten. Met als resultaat een bijzonder smakelijke, rijke saus. Die bovendien ook nog eens in een zeer stylish flesje wordt verpakt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word altijd wel blij van zo’n mooie verpakking!
Je kunt de Tomasu sojasaus kopen in de webshop van Delicious Vanilla.
De karamelsaus kun je natuurlijk het beste zelf maken. Maar als je daar geen tijd voor hebt of geen zin in hebt, zou je ook simpelweg de sojasaus door een kant en klare karamelsaus kunnen roeren.
Gegrilde ananas met ijs en karamel
Naast sojasaus en karamelsaus, heb je voor dit lekkere toetje maar een paar andere ingrediënten nodig; een verse ananas, lekker vanille-ijs.
De schijven ananas kun je trouwens op twee manieren klaarmaken: op de BBQ of in een grillpan. Goed, laten we doorgaan naar het recept:


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Nog geen reacties