Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / kip

Gegrilde courgette met pesto en kip

Gegrilde courgette met kip en pesto

Snelle maaltijd? Check! Veel groenten? Check! Bomvol smaak? Check! Daar word je toch blij van op een doordeweekse dag? Deze gegrilde courgette met kip zet je in 20 minuten op tafel en met een hele courgette per persoon en een flinke lading sugar snaps, krijg je meteen je portie groenten voor de dag binnen.

Smakelijke gegrilde courgette met kip

Zijn simpele recepten niet vaak de lekkerste? Ik word er tenminste altijd heel blij van als ik een super smaakvolle maaltijd op tafel kan zetten, met weinig moeite!

Het fijne aan dit recept voor gegrilde courgette is dat je de rest van het gerecht bereidt, terwijl je de courgette grillt. Het is wel een ‘multitask-recept’ dus je moet wel even je aandacht erbij houden, maar daar krijg je wel wat voor terug:

Een heerlijk maaltje van courgette met mooie grillstrepen, lekkere smaakmakers (pesto! pijnboompitten!) en natuurlijk een lekker stukje kip en frisse sugar snaps.

Koolhydraatarm recept

Deze gegrilde courgette met kip en pesto is koolhydraatarm. Wil je er toch iets bij serveren waardoor je wat langer vol zit? Denk dan bijvoorbeeld aan wat lekker volkoren brood bijvoorbeeld. Je zou er ook wat gebakken of gekookte aardappels of rijst bij kunnen serveren. Allemaal lekker!

Gegrilde courgette met kip en pesto

Gegrilde courgette met pesto en kip

Een lekker snelle en koolhydraatarme maaltijd met veel groenten: gegrilde courgette met kip, sugar snaps u0026amp; pesto.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 250 gr sugar snaps
  • 2 kipfilets
  • 2 flinke tl pesto
  • 2 tl olijfolie
  • 1 kneepje citroensap
  • 2 el pijnboompitten

Zo maak je het

  • Schil de courgettes met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken. Zelf doe ik dit met een kaasschaaf, dan krijg je plakken van een fijne dikte.
  • Smeer een grillpan lichtjes in met wat olijfolie en grill de plakken courgette in gedeeltes. Zorg dat ze aan beide kanten mooie grillstreepjes krijgen.
  • Bak ondertussen de kipfilets in ongeveer 15 minuten aan beide kanten gaar in wat olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de sugar snaps 5 minuten in water met wat zout. Giet af.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Schud ze regelmatig om want ze verbranden snel.
  • Maak een dressing van de pesto, olijfolie en citroensap.
  • Verdeel de gegrilde courgette over de borden en sprenkel er 1/3 van de dressing over. Gebruik ook 1/3 van de dressing om door de sugar snaps te roeren. Verdeel deze ook over de borden. Leg de kip (eventueel in stukken gesneden) op de groenten en besprenkel de laatste dressing over de borden.

Voedingswaarden

Calories: 345kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept gegrilde courgette met kip

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept