kip snel klaar

Gegrilde courgette met pesto en kip

Gegrilde courgette met kip en pesto

Snelle maaltijd? Check! Veel groenten? Check! Bomvol smaak? Check! Daar word je toch blij van op een doordeweekse dag? Deze gegrilde courgette met kip zet je in 20 minuten op tafel en met een hele courgette per persoon en een flinke lading sugar snaps, krijg je meteen je portie groenten voor de dag binnen.

Koolhydraatarm recept

Deze gegrilde courgette met kip en pesto is koolhydraatarm. Wil je er toch iets bij serveren waardoor je wat langer vol zit? Denk dan bijvoorbeeld aan wat lekker volkoren brood bijvoorbeeld. Je zou er ook wat gebakken of gekookte aardappels of rijst bij kunnen serveren.

Gegrilde courgette met pesto en kip

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: KipDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

345

kcal

Een lekker snelle en koolhydraatarme maaltijd met veel groenten: gegrilde courgette met kip, sugar snaps & pesto.

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 250 gr sugar snaps

  • 2 kipfilets

  • 2 flinke tl pesto

  • 2 tl olijfolie

  • 1 kneepje citroensap

  • 2 el pijnboompitten

Bereiding

  • Schil de courgettes met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken. Zelf doe ik dit met een kaasschaaf, dan krijg je plakken van een fijne dikte.
  • Smeer een grillpan lichtjes in met wat olijfolie en grill de plakken courgette in gedeeltes. Zorg dat ze aan beide kanten mooie grillstreepjes krijgen.
  • Bak ondertussen de kipfilets in ongeveer 15 minuten aan beide kanten gaar in wat olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de sugar snaps 5 minuten in water met wat zout. Giet af.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Schud ze regelmatig om want ze verbranden snel.
  • Maak een dressing van de pesto, olijfolie en citroensap.
  • Verdeel de gegrilde courgette over de borden en sprenkel er 1/3 van de dressing over. Gebruik ook 1/3 van de dressing om door de sugar snaps te roeren. Verdeel deze ook over de borden. Leg de kip (eventueel in stukken gesneden) op de groenten en besprenkel de laatste dressing over de borden.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten