Maar ook een feestelijke manier om gegrilde zalm te serveren, is om blokjes zalm aan spiesjes te rijgen, afgewisseld met plakjes citroen. Zalm en citroen zijn een topcombinatie, vis combineert perfect met de frisheid van citroen en deze gegrilde zalm is daar geen uitzondering op.
1x per week vette vis
Eet jij regelmatig vis? Ik eet het eigenlijk niet vaak genoeg. Het advies van het Voedingscentrum is om 1x per week vis te eten, en dan bij voorkeur een vette vis, zoals zalm.
Ik probeer het wel minimaal één keer per week op tafel te zetten, maar eerlijk gezegd lukt zelfs dat me niet altijd! En dat terwijl ik vis heel lekker vind…
Ik vind allerlei soorten vis lekker, maar een visje dat toch wel vaak de weg naar mijn keukentafel vindt, is zalm. Ik eet het graag uit de oven of gewoon gebakken in de pan. Deze vis is makkelijk klaar te maken en redelijk neutraal van smaak, waardoor de meeste mensen wel van zalm houden. Maak eens deze gegrilde zalm spiesjes met citroen, altijd een succes!
Gegrilde zalm
Dit is echt snel te maken, een verrassend en licht hoofdgerecht! Zelf serveerde ik bij de gegrilde zalmspiesjes een flinke berg doperwtjes. De prachtig groene kleur van de doperwtjes zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de zalmspiesjes. Wat gebakken aardappels of een lekkere huzarensalade erbij en je hebt een heerlijk maaltje.
Tip: natuurlijk kun je de zalmspiesjes ook klaarmaken op de barbeque in plaats van op de grill.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties