Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Gegrilde zalmspiesjes met citroen

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen

Eet jij regelmatig vis? Ik eet het eigenlijk niet vaak genoeg. Ik probeer het wel minimaal één keer per week op tafel te zetten, maar eerlijk gezegd lukt zelfs dat me niet altijd! En dat terwijl ik vis heel lekker vind… Ik vind allerlei soorten vis lekker, maar een visje dat toch wel vaak de weg naar mijn keukentafel vindt, is zalm. Ik eet het graag uit de oven of gewoon gebakken in de pan. Maar ook een feestelijke manier om gegrilde zalm te serveren, is om blokjes zalm aan spiesjes te rijgen, afgewisseld met plakjes citroen. Zalm en citroen zijn een topcombinatie, vis combineert perfect met de frisheid van citroen en deze gegrilde zalm is daar geen uitzondering op.

Gegrilde zalm

Dit is echt snel te maken, een verrassend en licht hoofdgerecht! Zelf serveerde ik bij de gegrilde zalmspiesjes een flinke berg doperwtjes. De prachtig groene kleur van de doperwtjes zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de zalmspiesjes.

Tip: natuurlijk kun je de zalmspiesjes ook klaarmaken op de barbeque in plaats van op de grill.

Gegrilde zalmspiesjes met citroen

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: BBQDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

spiesjes
Voorbereiding

10

minutes
Grilltijd

5

minutes
Calorieën

100

kcal

Lekker en snel klaar op de grillpan of de bbq – spiesjes met zalm en citroen. Lekker fris!

Ingrediënten

  • 2 gr zalmfilet

  • 2 citroenen

  • peper en zout

  • 8 houten spiesen

Bereiding

  • Week de houten spiesen een minuut of tien in koud water. Zo voorkom je dat ze verschroeien op de grill / bbq.
  • Snijd de zalmfilets in blokjes (je hebt 32 blokjes nodig).
  • Snijd de citroenen in dunne plakken (je hebt 24 plakjes nodig).
  • Rijg steeds vier blokjes zalm aan de spiesjes, afgewisseld met dubbelgevouwen plakjes citroen. Bestrooi de zalmspiesen aan beide kanten met wat peper en zout.
  • Bestrijk de stukjes zalm met wat olijfolie en bak de zalmspiesjes in ca 5 minuten aan beide kanten gaar.

Opmerkingen

  • Ga je bbqen? Je kunt de spiesjes al eerder op de dag klaarmaken. Bewaar ze in een goed afsluitbare doos in de koelkast.
Recept zalm met citroen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter