Maar ook een feestelijke manier om gegrilde zalm te serveren, is om blokjes zalm aan spiesjes te rijgen, afgewisseld met plakjes citroen. Zalm en citroen zijn een topcombinatie, vis combineert perfect met de frisheid van citroen en deze gegrilde zalm is daar geen uitzondering op.
1x per week vette vis
Eet jij regelmatig vis? Ik eet het eigenlijk niet vaak genoeg. Het advies van het Voedingscentrum is om 1x per week vis te eten, en dan bij voorkeur een vette vis, zoals zalm.
Ik probeer het wel minimaal één keer per week op tafel te zetten, maar eerlijk gezegd lukt zelfs dat me niet altijd! En dat terwijl ik vis heel lekker vind…
Ik vind allerlei soorten vis lekker, maar een visje dat toch wel vaak de weg naar mijn keukentafel vindt, is zalm. Ik eet het graag als zalm uit de oven, in een traybake, of gewoon gebakken in de pan.
Deze vis is makkelijk klaar te maken en redelijk neutraal van smaak, waardoor de meeste mensen wel van zalm houden. Maak eens deze gegrilde zalm spiesjes met citroen, altijd een succes!
Gegrilde zalm
Dit is echt snel te maken, een verrassend en licht hoofdgerecht! Zelf serveerde ik bij de gegrilde zalmspiesjes een flinke berg doperwtjes. De prachtig groene kleur van de doperwtjes zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de zalmspiesjes. Wat gebakken aardappels of een lekkere huzarensalade erbij en je hebt een heerlijk maaltje.
Tip: natuurlijk kun je de zalmspiesjes ook klaarmaken op de barbeque in plaats van op de grill.

Gegrilde zalm met citroen
Ingrediënten
- 2 gr zalmfilet
- 2 citroenen
- peper en zout
- 8 houten spiesen
Zo maak je het
- Week de houten spiesen een minuut of tien in koud water. Zo voorkom je dat ze verschroeien op de grill / bbq.
- Snijd de zalmfilets in blokjes (je hebt 32 blokjes nodig).
- Snijd de citroenen in dunne plakken (je hebt 24 plakjes nodig).
- Rijg steeds vier blokjes zalm aan de spiesjes, afgewisseld met dubbelgevouwen plakjes citroen. Bestrooi de zalmspiesen aan beide kanten met wat peper en zout.
- Bestrijk de stukjes zalm met wat olijfolie en bak de zalmspiesjes in ca 5 minuten aan beide kanten gaar.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties