Eet jij regelmatig vis? Ik eet het eigenlijk niet vaak genoeg. Ik probeer het wel minimaal één keer per week op tafel te zetten, maar eerlijk gezegd lukt zelfs dat me niet altijd! En dat terwijl ik vis heel lekker vind… Ik vind allerlei soorten vis lekker, maar een visje dat toch wel vaak de weg naar mijn keukentafel vindt, is zalm. Ik eet het graag uit de oven of gewoon gebakken in de pan. Maar ook een feestelijke manier om gegrilde zalm te serveren, is om blokjes zalm aan spiesjes te rijgen, afgewisseld met plakjes citroen. Zalm en citroen zijn een topcombinatie, vis combineert perfect met de frisheid van citroen en deze gegrilde zalm is daar geen uitzondering op.
Gegrilde zalm
Dit is echt snel te maken, een verrassend en licht hoofdgerecht! Zelf serveerde ik bij de gegrilde zalmspiesjes een flinke berg doperwtjes. De prachtig groene kleur van de doperwtjes zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de zalmspiesjes.
Tip: natuurlijk kun je de zalmspiesjes ook klaarmaken op de barbeque in plaats van op de grill.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties