snel klaar vis

Gegrilde zalmspiesjes met citroen

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen

Eet jij regelmatig vis? Ik eet het eigenlijk niet vaak genoeg. Ik probeer het wel minimaal één keer per week op tafel te zetten, maar eerlijk gezegd lukt zelfs dat me niet altijd! En dat terwijl ik vis heel lekker vind… Ik vind allerlei soorten vis lekker, maar een visje dat toch wel vaak de weg naar mijn keukentafel vindt, is zalm. Ik eet het graag uit de oven of gewoon gebakken in de pan. Maar ook een feestelijke manier om gegrilde zalm te serveren, is om blokjes zalm aan spiesjes te rijgen, afgewisseld met plakjes citroen. Zalm en citroen zijn een topcombinatie, vis combineert perfect met de frisheid van citroen en deze gegrilde zalm is daar geen uitzondering op.

Gegrilde zalm

Dit is echt snel te maken, een verrassend en licht hoofdgerecht! Zelf serveerde ik bij de gegrilde zalmspiesjes een flinke berg doperwtjes. De prachtig groene kleur van de doperwtjes zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de zalmspiesjes.

Tip: natuurlijk kun je de zalmspiesjes ook klaarmaken op de barbeque in plaats van op de grill.

Recept zalmspiesjes met citroen

(voor 4 personen)

  • 2 zalmfilets
  • 2 citroenen
  • peper & zout
  • olijfolie
  • Extra nodig: grillpan en 8 houten spiesen

Zo maak je de gegrilde zalm met citroen

  • Week de houten spiesen een minuut of tien in koud water. Zo voorkom je dat ze verschroeien op de grill / bbq.
  • Snijd de zalmfilets in blokjes (je hebt 32 blokjes nodig).
  • Snijd de citroenen in dunne plakken (je hebt 24 plakjes nodig).
  • Rijg steeds vier blokjes zalm aan de spiesjes, afgewisseld met dubbelgevouwen plakjes citroen. Bestrooi de zalmspiesen aan beide kanten met wat peper en zout.
  • Bestrijk de stukjes zalm met wat olijfolie en bak de zalmspiesjes in ca 5 minuten aan beide kanten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten