Gele bietjes, ken je ze? In de supermarkt zie je ze niet vaak liggen, dus je moet wel een beetje mazzel hebben om ze te vinden. Maar prachtig zijn ze, die kleur! En als je ze in de oven klaarmaakt, blijft dat gele kleurtje mooi intact. Vroeger was ik overigens helemaal niet zo dol op bietjes, maar sinds ik kennis heb gemaakt met gele bietjes en chioggabietjes (die roze/witte bieten) ben ik helemaal fan. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken! Inmiddels staan er dan ook al een paar lekkere recepten met bieten op mijn blog. Dit recept voor gele bietjes uit de oven is daar de nieuwste aanwinst in. Ik had het idee dat mandarijn goed zou smaken bij de gele bietjes en dat bleek inderdaad het geval. Ook gebruikte ik wat honing voor een lekker zoetje, en kruidige tijm voor extra smaak. Daarmee is dit een heerlijk simpel bijgerecht geworden dat niet mis zal staan tijdens een etentje. Je zou ze zelfs tijdens Kerst kunnen serveren!
Bieten uit de oven
Als je de bieten in de oven klaarmaakt, worden ze beetgaar, niet heel zacht. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, een beetje bite. Als je ze wat zachter wilt, kun je ze uiteraard wat langer in de oven zetten. Dek de schaal dan af met aluminiumfolie zodat de bietjes niet te bruin worden.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties