zoet

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Koekjes bakken vind ik altijd super ontspannend, vooral op een zondag waarop het buiten regent. Heerlijk! Als kind vond ik dat al fantastisch en als volwassene nog steeds.

Gember, kaneel, kardemom, nootmuskaat… Deze koekjes zitten bomvol heerlijke winterse smaken. En de stroop en de basterdsuiker maken het extra smaakvol. Extra pluspunt: je huis gaat heerlijk ruiken als je deze gemberkoekjes bakt!

Tip: ook zo’n leuke ‘homemade’ stempel in je koekjes? Bij o.a. de Hema koop je deze koekstempels al voor een paar euro. Maakt je koekjes echt af vind ik zelf!

Recept gemberkoekjes

(voor ca 35 koekjes)

  • 140 gr roomboter
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 90 gr suikerstroop
  • 1 ei
  • 250 gr bloem
  • 30 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • snuf zout

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Klop de boter met de suiker romig. Voeg de stroop en het ei toe en klop nogmaals door. Voeg de bloem, het zelfrijzend bakmeel en alle specerijen en het zout toe. Spatel alles goed door elkaar en kneed tot een deeg.

Zet het deeg afgedekt een kwartier in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestuif je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit. Steek er met een vormpje koekjes uit en verdeel deze over 2 met bakpapier beklede bakplaten.

Bak de koekjes in 10 minuten gaar. Laat ze een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten