Menu
zoet

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes - Kerstkoekjes

Koekjes bakken vind ik altijd super ontspannend, vooral op een zondag waarop het buiten regent. Heerlijk! Als kind vond ik dat al fantastisch en als volwassene nog steeds, haha! Dit recept voor gemberkoekjes is er al eentje uit de oude doos maar ze blijven lekker. Het zijn eigenlijk hele simpele koekjes maar door de vele specerijen worden ze toch bijzonder. Als je de gemberkoekjes decoreert met een decoreerstift, zou je ze zelfs in de kerstboom kunnen hangen!

Kruidige koekjes met gember

Gember, kaneel, kardemom, nootmuskaat… Deze koekjes zitten bomvol heerlijke winterse smaken. En de stroop en de basterdsuiker maken het extra smaakvol. Extra pluspunt: je huis gaat heerlijk ruiken als je deze gemberkoekjes bakt!

Gemberkoekjes

0 from 0 votes
Course: KoekjesCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

35

koekjes
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

81

kcal
Rusten

15

minuten

Makkelijk recept voor heerlijk winterse gemberkoekjes. Deze kruidige koekjes maak je op smaak met gember, kaneel, kardemom en nootmuskaat, waardoor je huis heerlijk gaat ruiken als je ze bakt.

Ingrediënten

  • 140 gr roomboter

  • 120 gr bruine basterdsuiker

  • 90 gr stroop

  • 1 ei

  • 250 gr bloem

  • 30 gr zelfrijzend bakmeel

  • 3 tl gemberpoeder

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl kardemom

  • 0,5 tl nootmuskaat

  • optioneel: decoreerstift voor icing

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Klop de boter met de suiker romig. Voeg de stroop en het ei toe en klop nogmaals door.
  • Voeg de bloem, het zelfrijzend bakmeel en alle specerijen en het zout toe. Spatel alles goed door elkaar en kneed tot een deeg. Zet het deeg afgedekt een kwartier in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestuif je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit. Steek er met een vormpje koekjes uit en verdeel deze over 2 met bakpapier beklede bakplaten.
    Bak de gemberkoekjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Laat de gemberkoekjes een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Daarna kun je ze eventueel nog versieren met een decoreerstift.

Opmerkingen

  • Bewaar de gemberkoekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze zeker een paar dagen lekker. Je kunt ook de helft van het deeg invriezen zodat je later een verse batch kunt afbakken, als je de hoeveelheid in dit recept te groot vindt.
Recept gemberkoekjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter