bijgerechten

Gebakken aardappels met citroen en Parmezaan

Gebakken aardappels met citroen

Deze gebakken aardappels met citroen worden ook wel “Gremolata” aardappels genoemd. Gremolata is een lekker mengsel van (eventueel) knoflook, peterselie, citroen en Parmezaanse kaas en dit geeft een heerlijke hartige touch aan je gebakken aardappels.

Extra krokante aardappels

Door de aardappeltjes eerst voor te koken en daarna te pletten en in de oven af te bakken, worden ze heerlijk krokant. De gremolata geeft daarnaast een heerlijke smaak aan de aardappels. Ik serveerde de gebakken aardappels met gremolata met groenten en een stukje vlees.

Tip: neem een kruimige aardappel, die wordt krokanter dan een vastkokende aardappel.

Recept gebakken aardappels met gremolata

(voor 4 personen)

  • 600 gr kruimige aardappels
  • olijfolie
  • zeezout
  • 2 teentjes knoflook (optioneel)
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 citroen
  • 30 gr parmezaanse kaas

Was de aardappels maar schil ze niet. Snijd de aardappels in grote stukken en kook ze in 15 minuten bijna gaar.

Laat ze ietsje afkoelen en verdeel de aardappels over een ovenplaat. Plet de aardappels een beetje (bijvoorbeeld met de achterkant van een grote lepel) en giet wat olijfolie over de aardappels. Zo worden ze nog krokanter!

Bestrooi de aardappels met een beetje zeezout en bak ze 30 minuten op 200 graden.

Maak ondertussen de gremolata door in een grote kom de knoflookteentjes uit te persen en deze te mengen met de fijngesneden peterselie, het rasp van de citroen en de geraspte parmezaanse kaas.

Zodra de aardappels klaar zijn hussel je de gremolata erdoor. Serveer meteen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Nog nooit gehoord van gremolata maar dit lijkt me erg lekker.

    27 november 2016 at 08:04
  • Reactie achterlaten