Menu
bijgerechten

Gebakken aardappels met citroen en Parmezaan

Gebakken aardappels met citroen

Deze gebakken aardappels met citroen worden ook wel “Gremolata” aardappels genoemd. Gremolata is een lekker mengsel van (eventueel) knoflook, peterselie, citroen en Parmezaanse kaas en dit geeft een heerlijke hartige touch aan je gebakken aardappels.

Extra krokante aardappels

Door de aardappeltjes eerst voor te koken en daarna te pletten en in de oven af te bakken, worden ze heerlijk krokant. De gremolata geeft daarnaast een heerlijke smaak aan de aardappels. Ik serveerde de gebakken aardappels met gremolata met groenten en een stukje vlees. Maar ze smaken ook heerlijk bij een lekker visje of een vleesvervanger.

De lekkerste gebakken aardappels

Voor mij zijn dit echt de lekkerste gebakken aardappels die er zijn. Zo heerlijk krokant en dan die frisse touch van citroen erbij, zo lekker. Als je de oven toch al aan hebt staan, kun je er net zo goed nog een ander gerecht bij bereiden. Zo smaakt deze zalm met pesto uit de oven er echt prima bij! Of, als je liever vegetarisch eet, een heerlijke kaasschnitzel.

Tip: neem een kruimige aardappel, die wordt krokanter dan een vastkokende aardappel.

Gebakken aardappels met citroen en Parmezaan

5 from 5 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: Uit de ovenNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kook- en oventijd

45

minutes
Calorieën

221

kcal

Deze gebakken aardappels uit de oven maak je extra bijzonder met een laagje gremolata, een mengsel van knoflook, citroen, peterselie en parmezaanse kaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 600 gr 600 kruimige aardappels

  • 2 el 2 olijfolie

  • 2 tenen 2 knoflook (optioneel)

  • 15 gr 15 verse peterselie

  • 1 1 citroen

  • 30 gr 30 parmezaanse kaas

Bereiding

  • Was de aardappels maar schil ze niet. Snijd de aardappels in grote stukken en kook ze in 15 minuten bijna gaar.
  • Laat ze ietsje afkoelen en verdeel de aardappels over een ovenplaat. Plet de aardappels een beetje (bijvoorbeeld met de achterkant van een grote lepel) en giet wat olijfolie over de aardappels. Zo worden ze nog krokanter!
  • Bestrooi de aardappels met een beetje zeezout en bak ze 30 minuten op 200 graden.
  • Maak ondertussen de gremolata door in een grote kom de knoflookteentjes uit te persen en deze te mengen met de fijngesneden peterselie, het rasp van de citroen en de geraspte parmezaanse kaas.
  • Zodra de aardappels klaar zijn hussel je de gremolata erdoor. Serveer meteen.

Opmerkingen

  • Na het raspen kun je de rest van de citroen bewaren. Je kunt het sap bijvoorbeeld gebruiken in een saladedressing.
Recept aardappels uit de oven

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Eef
    27 november 2016 at 08:04

    Nog nooit gehoord van gremolata maar dit lijkt me erg lekker.

    Reply

Laat een reactie achter