hapjes lunch

Gerookte kipsalade – lekker op toastjes en brood

Gerookte kipsalade

Bij mijn slager verkopen ze een gerookte kipsalade. Súperlekker, maar ook altijd een beetje vettig. Het recept geven ze uiteraard niet prijs, maar ik gok dat ze er veel mayonaise indoen. Ik besloot zelf eens de keuken in te duiken en te proberen om deze kipsalade na te maken, maar dan iets minder vettig. Het resultaat: dit makkelijke recept voor gerookte kipsalade. Echt in een handomdraai gemaakt, en lekker op een toastje bij de borrel, maar ook heel lekker op brood. Tip voor de Paastafel?

Magere kipsalade

Zoals gezegd wilde ik een minder vettige versie maken van de kipsalade, en daarom verving ik de mayonaise deels door crème fraîche. Als je een wat meer romige salade wilt, kun je prima de rest van de crème fraîche ook vervangen door mayonaise.

Gerookte kipsalade – lekker op toastjes en brood

0 from 0 votes
Course: Hapje, LunchCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor

10

toastjes
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

41

kcal

Deze makkelijke kipsalade is zo gemaakt en lekker als hapje bij de borrel of als broodbeleg. Uit dit recept haal je genoeg voor ongeveer 10 ruim belegde toastjes.

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte kipfilet (vleeswaren)

  • 2 el mayonaise

  • 1 el crème fraîche

  • 1 tl grove mosterd

  • peper, zout, citroensap

  • 5 sprietjes bieslook

  • 1 takje peterselie

Bereiding

  • Zet een keukenmachine klaar (als je die niet hebt, gebruik dan een blender of snijd de kipfilet met de hand zo fijn mogelijk)
  • Doe de kipfilet, crème fraîche en mosterd in de keukenmachine.
  • Voeg de bieslook en peterselie toe, en wat peper, zout en citroensap
  • Meng alles in de keukenmachine tot een een mooie grove kipsalade. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met extra peper, zout en citroensap.
  • Serveer de gerookte kipsalade met toastjes of brood.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten