Hoofdgerechten vegetarisch

Geroosterde groenten met halloumi

Geroosterde groenten met halloumi

Heerlijk, zo’n bakplaat vol met lekkere geroosterde groenten! Makkelijk ook, want je snijdt de groenten, zet ze in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar (oké, halverwege eventjes een keer omscheppen maar dat is alles!). Bonuspunt: amper afwas! Met zo’n ovenschotel kun je natuurlijk oneindig variëren, dus dit is ook nog eens een erg handig gerecht om allerlei restjes groenten op te maken. Die ene ui die al een beetje begint uit te lopen, die halve broccoli die nog in de koelkast lag… Het kan er allemaal in!

Halloumi

Maar, alleen geroosterde groenten zijn niet voldoende voor een complete avondmaaltijd wat mij betreft. Daarom gaan er in dit recept ook nog stukjes halloumi. Deze schapenkaas uit Cyprus is erg stevig en daardoor smelt deze niet in de oven. De stukjes kaas zorgen voor een hartige, zoute bite tussen de groenten en aardappeltjes. Lekker!

Geroosterde groenten met halloumi

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtenCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

602

kcal

Een plaat vol lekkere geroosterde groenten en krieltjes. Als extraatje zitten er stukjes halloumi tussen, waardoor dit een volledige maaltijd is.

Ingrediënten

  • 250 gr krieltjes in de schil

  • 0,5 courgette

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 rode ui

  • 200 gr halloumi

  • 2 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl oregano

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de krieltjes niet, halveer ze. Snijd de groenten in grove stukken en spreid de krieltjes en de groenten uit over een ovenplaat.
  • Maak een dressing van de olijfolie, fijngesneden knoflook en oregano en breng deze op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de groenten.
  • Zet de groenten in de oven voor 30 minuten en schep de ovenschotel halverwege een keertje om.
  • Snijd ondertussen de halloumi in blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter en bak deze in de laatste tien minuten mee in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten