Tja, een enorm cliché maar ook ik hou niet van spruitjes. Tenminste, de stinkende, te lang gekookte versie dan. Gelukkig houd mijn moeder er ook niet van, dus kindertrauma’s over spruiten zijn mij gelukkig vreemd!
Maar goed, spruiten zijn natuurlijk wel gewoon ontzettend gezond dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om ze wél lekker te maken. Nou, dat is gelukt! In dit recept rooster je de spruitjes in de oven. Hierdoor worden ze lekker knapperig en gaan ze niet stinken. Daarnaast serveer je ze met een heerlijke aioli, what’s not to love?
Natuurlijk ben ik wel benieuwd of jij door dit recept spruitjes ook lekker bent gaan vinden?

Geroosterde spruitjes met aioli
Een lekker bijgerecht; spruitjes uit de oven met een snelle aioli.
Afdrukken
Pin
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr spruiten
- 2 el olijfolie
- 8 el mayonaise
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl citroensap
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de spruitjes en halveer ze. Spreid ze uit over een ovenplaat en besprenkel met de olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en hussel even goed door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn met een beetje olie. Leg de teentjes knoflook ongepeld op de bakplaat.
- Rooster de spruiten in 15 minuten gaar. Keer ze halverwege om zodat ze niet verbranden.
- Knijp de teentjes knoflook uit en prak ze goed fijn. Maak de aioli door de mayonaise te mengen met de knoflook en het citroensap. Serveer de aioli bij de geroosterde spruitjes.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën: 312kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Nog geen reacties