bijgerechten

Geroosterde spruitjes met aioli

Geroosterde spruitjes met aioli

Tja, een enorm cliché maar ook ik hou niet van spruitjes. Tenminste, de stinkende, te lang gekookte versie dan. Gelukkig houd mijn moeder er ook niet van, dus kindertrauma’s over spruiten zijn mij gelukkig vreemd!

Maar goed, spruiten zijn natuurlijk wel gewoon ontzettend gezond dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om ze wél lekker te maken. Nou, dat is gelukt! In dit recept rooster je de spruitjes in de oven. Hierdoor worden ze lekker knapperig en gaan ze niet stinken. Daarnaast serveer je ze met een heerlijke aioli, what’s not to love?

Recept geroosterde spruitjes met aioli

(voor 4 personen)

  • 500 gr spruiten
  • olijfolie
  • zout & peper
  • 10 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl citroensap
  • peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de spruitjes en halveer ze. Spreid ze uit over een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Rooster ze in 15 minuten gaar. Keer ze halverwege om zodat ze niet verbranden.

Maak ondertussen de aioli door de mayonaise te mengen met de fijngesneden knoflook, het citroensap en de fijngesneden peterselie. Serveer de aioli bij de geroosterde spruitjes.

Natuurlijk ben ik wel benieuwd of jij door dit recept spruitjes ook lekker bent gaan vinden?

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten