snel klaar

Gevulde paprika’s nacho style

Hmmmm, weer eens wat anders dan gewone nacho’s uit de oven – die ook al zalig zijn – gevulde paprika’s ‘nacho style’! Ik had werkelijk geen idee hoe ik dit gerecht moest noemen maar dit dekt denk ik de lading wel. De paprika’s zijn gevuld met gehakt en erbij serveer je nachochips uit de oven, natuurlijk met een lekker laagje geraspte kaas erop.

Voor erbij

Het lekkerste is om dit gerecht te serveren met guacemole & zure room. Wat chilisaus erbij is ook heel erg lekker. Vind je het gerecht niet vullend genoeg? Dan kun je een blikje kidneybonen of mais door het gehaktmengsel mengen als extra vulling.

Gevulde paprika’s nacho style

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Tex-MexDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

796

kcal

Weer eens wat anders dan gewone nachos uit de oven: gevulde paprika’s met nacho’s erbij. Lekker & en snel klaar

Ingrediënten

  • 2 paprika’s naar keuze

  • 2 Tenen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 250 gr gehakt

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 2 flinke handen nachochips

  • 2 handjes geraspte kaas naar smaak

  • voor erbij: guacamole, zure room, chilisaus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze aan in wat olie.
  • Doe het gehakt erbij en bak dit rul tot het gaar is. Breng het mengsel ondertussen goed op smaak met het paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout.
  • Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak de paprika’s 15 minuten.
  • Bedek een bakplaat met nachochips en bestrooi met geraspte kaas. Bak deze de laatste 5-10 minuten mee in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Serveer de nacho paprika’s met guacemole, zure room en chilisaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten