Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Gevulde paprika’s nacho style

Hmmmm, weer eens wat anders dan gewone nacho’s uit de oven – die ook al zalig zijn – gevulde paprika’s ‘nacho style’! Ik had werkelijk geen idee hoe ik dit gerecht moest noemen maar dit dekt denk ik de lading wel. De paprika’s zijn gevuld met gehakt en erbij serveer je nachochips uit de oven, natuurlijk met een lekker laagje geraspte kaas erop.

Voor erbij

Het lekkerste is om dit gerecht te serveren met guacemole & zure room. Wat chilisaus erbij is ook heel erg lekker. Vind je het gerecht niet vullend genoeg? Dan kun je een blikje kidneybonen of mais door het gehaktmengsel mengen als extra vulling.

Gevulde paprika’s nacho style

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: Tex-MexNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

796

kcal

Weer eens wat anders dan gewone nachos uit de oven: gevulde paprika’s met nacho’s erbij. Lekker & en snel klaar

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 paprika’s naar keuze

  • 2 Tenen 2 knoflook

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode peper

  • 250 gr 250 gehakt

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 2 flinke handen 2 nachochips

  • 2 handjes 2 geraspte kaas naar smaak

  • voor erbij: guacamole, zure room, chilisaus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze aan in wat olie.
  • Doe het gehakt erbij en bak dit rul tot het gaar is. Breng het mengsel ondertussen goed op smaak met het paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout.
  • Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak de paprika’s 15 minuten.
  • Bedek een bakplaat met nachochips en bestrooi met geraspte kaas. Bak deze de laatste 5-10 minuten mee in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Serveer de nacho paprika’s met guacemole, zure room en chilisaus.
Recept nacho paprika

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter